Hur ska man starta en karriär inom fotografering?

Ah ja fotograferingsbranschen ...

Det är en mycket svår och mättad bransch att komma in i, men det betyder inte att du inte ska bedriva dina passioner. Det är ett mycket givande företag om du vet hur du märker dig själv.

Så här byggde jag min fotograferingsverksamhet när jag var 16 år och fortsätter att bygga nu när jag är 20.

Du måste göra gratisarbete min vän. Detta (enligt min mening) är det snabbaste sättet att växa ditt företag och vara framgångsrik på lång sikt. Här är vad jag har hittat. Så många människor (fotografer) tar galet låga priser eftersom de tror att det är vad deras kunder vill ha. Du får vad du ber om. I stället för att få värdefulla kunder som bara ska boka dig när de behöver fotografera, får du människor som bara vill betala det lägsta priset och inte bryr sig riktigt vem fotografen är. Genom att ta ut ett högre pris får du människor (vanligtvis med högre inkomster) som är villiga att betala det rejäla priset för en kvalitetsservice som de kan lita på. Nu är dessa kunder vem du vill boka.

Så hur får du dessa högt betalda kunder? Vad du behöver göra är att bygga förtroende. Du BEHÖVER en enastående portfölj som verkligen visar varför du är värt så mycket. Varför betalar fotografer tusentals dollar på Nikons utrustning och håller fast vid det varumärket (eller andra märken)? Det beror på att Nikon om och om igen har bevisat att de bara har högkvalitativa produkter. De har en meritlista och kan visa dig vad kamerorna producerar. Anta att ett nytt kameraföretag kommer ut idag. Fel åtgärd skulle vara att skapa en slumpmässig webbplats och en social mediasida och ta ut tusentals dollar för en produkt som ingen känner till. Det rätta steget skulle vara att dela ut tio kameror och låta fotograferna testa dem och få feedback i processen. Lägg sedan upp andra personer med kamerorna (socialt bevis) på dina sociala medier och din webbplats som visar hur fantastisk produkten är. Det här är precis vad du behöver göra för ditt fotograferingsföretag. Försök inte underskrida fotografer för att du inte bara ser oprofessionell ut utan du skadar ditt varumärke genom att berätta för människor att du inte känner till ditt värde!

Så det första är gratis arbete med att bygga din portfölj.

Nu ska du välja en specifik nisch. Nu talar jag inte om att bara säga att du är en bröllopsfotograf eller att du gör företagsfotograferingar. Vi måste verkligen hitta den superlilla sprickan som vi ska fylla. För mig skjuter jag äventyrsförlovningar. Jag tar par till olika nationalparker och levererar fantastiska porträtt med vackra landskap i bakgrunden. Till min förvåning upptäckte jag att när jag spände ner på min nisch och vände bort klienter som inte hörde till min kategori, började jag locka en enorm folkmassa av människor som ville boka min tjänst bara på grund av det faktum att jag bara skjuta utomhus äventyr förlovningsskott! Så välj verkligen vad du vill gå in på. Det kan vara i livsmedelsindustrin eller till och med första födelsedagar för ett visst kön. Du kommer att upptäcka att människor är villiga att betala astronomiska priser när du är expert på en specifik nisch. Det är så jag kan ta ut $ 1000 / session och bli bokad hela sommaren!

Tänk på att detta är ett företag och om du bygger det rätt kommer det att ta tid. Jag började med att göra gratis fotograferingar. Jag arbetade gratis i nästan ett år innan jag kunde ladda. Först och främst var jag inte den bästa fotografen till en början och var inte tillräckligt bekväm och självsäker att ladda, och för det andra ville jag verkligen bygga upp min portfölj för att ha en solid grund.

Att bygga ett fotograferingsföretag nuförtiden går långt utöver att bara vara en bra fotograf. Det handlar om att bygga en webbplats (som faktiskt kommer att dyka upp när någon söker på den), bygga en publik, veta hur man annonserar ... det blir riktigt detaljerat min vän men det är värt att lära sig.

Det finns några fler steg till denna affärsbyggnadsprocess på baksidan, inklusive reklam, nätverkande, byggande av en konverteringswebbplats, vilket fotograferingsutrustning du får (ur ett minimalistiskt perspektiv) och andra viktiga faktorer du behöver ta hänsyn till. Jag lär ut allt detta i min blogg (länk i profil). Kom in och skicka ett meddelande till mig också. Jag skulle gärna hjälpa till med att bygga detta så att vi kreativa kan trivas!

Lämna en kommentar