Hur stor är en typisk professionell inomhusporträtt / modefotografs studiorum?

Obs: det här är INTE mitt utrymme - du kan passa ungefär tio av mina studior här - men min studio har tak i samma höjd. Det är en sällsynt behandling att kunna sprida sig och använda ett utrymme som det här.

Jag är inte säker på att det finns en "typisk" storlek för en fotografstudio. Det finns dock några överväganden som dikterar den bästa storleken på studion för dina behov.

Är detta ett skjututrymme (för att ta bilder av motiv i) eller ska det också fungera som en plats att träffa kunder och andra? Den andra användningen kan innebära att du behöver åtminstone en del av utrymmet avsedd för ett klientmötesområde, och även om skjututrymmet kan vara ”utilitaristiskt”, bör mötesutrymmet vara lite trevligare.

Om du är en porträtt- eller modefotograf, vill du ha möjlighet att använda 9 fot breda rullar sömlöst bakgrundspapper. Du behöver tillräckligt med utrymme på vardera sidan om att placera lampor och annan utrustning, så minst 15 fot skulle vara en utgångspunkt (du kan montera dina lampor på ett spår- eller saxbomsystem, upphängt från ditt tak, men låt oss anta att du har lampor på ljusstativ).

Tänk på vad du troligen ska fotografera när du bestämmer längden på ditt studioutrymme (avståndet från väggen bakom fotografen till väggen bakom motivet). Porträtt av headshot-stil? Helkroppsporträtt? Headshot-porträtt kan göras i ett mindre utrymme, med kanske 10 eller 15 fot som skiljer bakgrunden från fotografens kamera. Helkroppsporträtt behöver lite mer utrymme mellan motivet och fotografen än ett huvud-och-axlar-porträtt skulle göra. För många bilder kan du kanske placera motivet precis intill bakgrunden medan du i andra - som vitt sömlöst arbete - kräver att motivet placeras längre från bakgrunden så att de kan tändas separat. Jag tenderar att skjuta mer huvudskott än helkroppar, och så för mig är min studiolängd på 21 fot tillräcklig. Jag kan skjuta hela kroppen saker men jag börjar bli vred när jag gör det på vitt sömlöst.

Det sista är din takhöjd. Detta är mycket viktigt eftersom det är mycket svårt att uppnå vissa utseende om du inte kan få upp dina lampor högre än vad ett normalt 8-fots tak skulle tillåta. Jag skulle leta efter 10 fot tak eller högre om möjligt. Min är 14.5 fot och det är mycket adekvat.

Hoppas det hjälper!

Lämna en kommentar