Hur tar fotografer bra bilder av sig själva?

Jag har gjort "selfies" sedan långt innan de var en sak. Jag hade en kamera med en självutlösare 1961 innan jag gick in i armén, och jag tog självporträtt med den såg verrrrrrry seriös och verrrrrrry dum (jag var 19; jag minns dem alldeles för bra). Jag erkänner att jag länge har känt mig åtminstone lite konstig om det, som om det kanske är narcissistiskt? Den främsta anledningen till att jag alltid har gjort det är att jag är ganska självmedveten och vet att om någon annan gjorde det skulle jag aldrig gilla vad de gjorde. Jag gillar faktiskt inte vad I gör men vem ska jag klaga på, va? ¯ _ (ツ) _ / ¯

Så det här är min nuvarande, som bland annat används som min “avatar” här på Quora. Yyyep, ser fortfarande verrrrrrry seriös och verrrrrrry dum och kan inte använda att vara 19 som en ursäkt inte längre. (Jag tror att jag försöker se ut som om jag vet vad jag gör eller något ...)

Det är en ”spegel-selfie”, och något jag gillar att göra är låt kameran vara med på bilden. Min självkänsla är oupplösligt kopplad till fotografi; det är vad jag gör och vem jag är, så min kamera är en viktig del av min självbild. Jag tror inte att jag ser ut som jag utan kamera. (Och kanske känns kameran densamma? ¯ _ (ツ) _ / ¯)

Originalbilden gjordes i mitt sovrum i en 3/4 spegel som jag en gång ihåg att rengöra först (annars är det mycket förbannelse vid nödvändigt dammfläckar som så lätt mildras genom att (duh) rengöra (duh) spegeln först) .

Strålkastaren, till höger om mig, är en Voldemart-spinnad arbetsbelysning av $ 8 bockar med en $ 1 bock 100-watts ekvivalent dagsljusbalanserad LED-lampa studsade i ett hörn så att den reflekteras från det vita taket och två väggar. Accentljuset till vänster bak är en takfläkt / armatur med varmvita lysrör i. Belysningen låter nötter, och det är det, men du kan se att det också fungerar så ... ¯ _ (ツ) _ / ¯

Originalet är alltid en rå fångst som gör det galna blandade ljuset lite mindre galet (jag lämnar WB på auto). Jag vänder alltid originalet så att det är "rätt läsning." Jag retoucherar mig också skamlöst för att jag är 76 och känner varje minut av det och tror varför inte jag kan så jag ska. (Om min avlidne brud levde skulle hon fördubblas av skratt nu.) ¯ _ (ツ) _ / ¯

Den ursprungliga bakgrunden är för pinsam för att visa men naturligtvis skär jag mig försiktigt ur den (tack tack Photoshop och Select and Mask) och hitta en lämplig ersättare. Om jag har tur kan jag ha en bild i mina arkiv som jag kan använda men i det här fallet ville jag ha något utomhus och behövde varmt ljus från kameran för att se ut som det varmare ljuset från takarmaturen. Jag hittade detta på en lagerplats som heter Pexels. Det var perfekt. Jag beskär den och gav den en Gaussisk suddighet ...

Och det är det. "På något sätt har alla fotografer bra bilder av sig själva." WWAAAAAAAaaaaaaaahahahahahahahahahah ... (´ ༎ ຶ Д༎ ຶ `)

Lämna en kommentar