Hur väljer Apple bakgrunds- / bakgrundsbilder för sina enheter och operativsystem?

Jag tror att jag kan svara på några av de frågor som ställs här.

Gräva in i Macs semi-dolda resursmapp (från Finder, tryck på Command + Shift + G för att öppna dialogrutan Gå till mapp och kopiera och klistra in den här: /System/Library/Frameworks/ScreenSaver.Framework/Versions/A/Resources/ Standardsamlingar /) avslöjar fyra kataloger som pekar på Apples viktigaste skrivbordsteman:

  • 1-National Geographic
  • 2-antenn
  • 3-Cosmos
  • 4-natur mönster

Om vi ​​tar det totala antalet bilder i dessa mappar kommer minst 40% av bilderna från nationella geografiska. Det faktiska antalet kommer att vara högre, för att göra en Google-omvänd bildsökning för några av de andra bilderna (som denna nedan från Nature Patterns) spårar dem också till nationella geografiska.

Jag använde samma omvända bildsökningstrick för bilderna i Cosmos-mappen och överraskande kunde jag spåra några av dem tillbaka till NASA: s webbplats (till exempel denna publiceras nedan). Jag skulle föreslå att med tanke på arten av dessa bilder är det troligt att de flesta om inte alla rymdbilderna kommer från NASA.

En liten googling avslöjar minst två fotografer (Jimmy Chin och Keegan Gibbs) som har haft kontakt med Apple. Gibbs faktiskt bloggade om hur han kontaktades av Apple att licensiera en av hans bilder (den nedan) för iPhone, iPad och iPod.

Om hans erfarenhet är någon indikator (och jag misstänker att det är det) är det Apples konstavdelning som väljer tapetbilderna och närmar sig fotografen eller webbplatsen för att licensiera dem.

Från Gibbs blogginlägg:

För två månader sedan när jag kollade min e-post tidigt på morgonen i sängen raderade jag nästan ett e-postmeddelande som missade det som skräppost eller någon skräppost. Efter att ha läst igenom förhandsgranskningen med två rader öppnade jag den och den var från någon i konstavdelningen från Apple. Bifogat var ett foto av mig som de hade tagit bort från min webbplats och frågade om jag var intresserad av att licensiera det till dem. Tja, snabbt fram till igår, släppte Apple det nya iOS 7-operativsystemet för iPhones, iPads och iPods. Om du uppdaterar din telefon eller köper en ny iPhone är mitt foto ovan ett av de bakgrundsalternativ du kan välja.

Lämna en kommentar