Instagram (företag): Är Instagram underskattande fotografi bara för att alla använder det och lägger till ’frilansfotograf’ i sin biografi?

Jag tror inte det. För det första skulle jag bli förvånad om ett stort antal människor har börjat lägga till "frilansfotograf" i sin biografi på grundval av deras Instagram-flöde, men kanske är jag lite ur kontakt. När allt kommer omkring lägger jag aldrig heller "TIME: s 2006 Person of the Year" på mitt CV.

Men för det andra tror jag att demokratiseringen av fotografi faktiskt är mer benägna att visa hundratals miljoner människor hur svårt det är att ta intressanta bilder! Ja, självklart, alla yahoo med en iPhone kan nu hashtagga sin tallrik. Och ja, ibland får lekmän tur och tar riktigt intressanta eller vackra bilder.

Men de allra flesta avslappnade bilder saknar mycket konstnärlig förtjänst. (Och jag säger det som en helt avslappnad fotograf själv!) Mina bilder bleknar i jämförelse med den magi som fångats av proffs med sina ögon för belysning, komposition och ja, deras dyrare utrustning.

Lämna en kommentar