Jag är 15 år och vill bli fotograf. Vart ska jag börja?

Jag är också 15 år och jag betraktar mig själv som fotograf och videograf eftersom jag tar bilder och skjuter videor. Jag lägger upp allt på Youtube och Instagram. Nu är jag inte superkänd men jag har en liten följer på instagram och jag hoppas kunna växa lite mer i år.

Om du vill lära dig: Börja med att läsa på internet. LÄS MYCKET. Läs om fotograferingstekniker, hur man får rätt exponering, komposition, fotoredigering, kameror, andra fotografer, välkända fotografer, fotoutrustning osv ... Du måste skapa dig en enorm kunskapsbas

Prata med andra fotografer (i verkligheten eller på instagram, flickr, etc ...), gå med i en fotoklubb i din stad om du kan och har tid, följ fotokurser. Målet är att omge dig med fotografierelaterade saker och människor. Nu, om du inte hittar någon i verkliga livet, leta bara efter människor på internet. Jag skulle gärna hjälpa dig om du vill !!

Och sista punkten, gå ut och skjuta bilder. Skjut många bilder. Det är så du hittar dina favorit saker att skjuta, vad du är bra på, vad du inte är så bra på, vad behöver förbättras. Du hittar din stil. Detta är oerhört viktigt och så lär du dig mest.

Jag har skjutit konsekvent sedan jag är cirka 12 år gammal, och det är först nyligen som jag har börjat gilla något av mitt arbete. Och jag vet att det fortfarande inte är perfekt, och att ännu bättre bilder kommer att komma. Så ja, vägen är lång så håll dig själv, gå ut och skjut. Var inte rädd för att skjuta, och jag vet först att det känns som att alla bokstavligen skjuter bättre foton, och dina ser inte bra ut, men allt kommer att bli bättre med tiden.

Så småningom, när du känner att du blir bättre, kommer du att kunna ta några fotograferingsjobb och börja tjäna pengar. Men först måste du lära dig hantverket för att verkligen vara säker på att skjuta för en klient. Det kan ta dig 6 månader som det kan ta år. Det beror bara på dig.

Hur som helst, jag hoppas att du klarar det. Det är aldrig för sent att börja men det är långt att komma till fina bilder, så börja omedelbart. Om du inte har en kamera, börja med din telefon. Och du kan redan börja lära dig när du har tillgång till internet. Folk tror att en fotografs viktigaste verktyg är kameran när det faktiskt är ögonen och sinnet.

Lämna en kommentar