Jag är både elektrotekniker och fotograf. Hur kan jag slå samman båda karriärerna?

Det finns många tekniska och tekniska intresseområden involverade i bilder och fotografi. Infoga listan här. Många är innovativa och konkurrenskraftiga. Jag kommer inte att diskutera den aspekten.

Min fråga, kan du ta en bild?

För att citera min partner, ”det finns alldeles för många människor som lurar med utrustning och gömmer sig bakom dyra linser som inte kan ta en bild”.

Jag tar en hel del data / dokumentationsbilder. En eller två av dem genom åren kan vara en bild som en annan människa kanske vill "titta på". Jag gillar att ta bilder men jag är ingen fotograf. Ta tillräckligt med bilder, vem som helst kan ha tur. Jag har också träffat några bra fotografer som tog ett bra skott men inte lyfte fram den tekniska "punkten" i installationen.

Om du kan slå samman konsten och det tekniska kunniga är det ett säljbart drag som kan skilja dig. Antag till exempel att vi bjöd in av företagsledningen att ta en bild. Det är en fantastisk nätverksmöjlighet. Det som gör en bild ofta är konversationen före bilden.

Även av säkerhetsskäl kan det vara ont att få en extern fotograf som besöks på webbplatsen som du kan spara förvaltningen från?

Kan du fånga passionen i ögonen på designern som visar deras tillverkning? Kan du visa det hårda arbetet, de missade födelsedagsfesterna för mödrar och pappor i teamet som står framför deras milstolps lagfoto. Kan du integrera en person eller en hand i ett tekniskt skott för att skapa en känsla av skala?

Om du har ögat för komposition och kan ta en bild, så finns det många sätt som kan införlivas och utnyttjas i ditt nuvarande och framtida arbete.

Jag föreslår också boken Envisioning Science. Envisioning Science

Så är du fotograf?

Lämna en kommentar