Jag är en amatörfotograf och jag vill hitta en modell att göra en film med. Hur mycket ska jag erbjuda att betala modellen per timme?

Först och främst betyder det att du är en amatör att du fortfarande är i inlärningsprocessen. Jag antar att eftersom du vill skjuta en modell, försöker du ta nästa steg, eller hur?

Titta istället på det ur detta perspektiv. Fotografering kostar mycket pengar och du vill uppgradera din kamera, linser, belysning etc., så varför inte spara pengar på modeller för dessa uppgraderingar?

När jag ville ha en modell frågade jag klasskamrater, människor jag kände eller blivande modeller - ALLA som gärna modellerade i TRADE efter tjänster. Jag sköt det och gav dem bilderna i en rak handel.

En annan sak du bör tänka på är att få dem att underteckna en modellversion så att du kan använda bilden för självföretag, webbplats eller sociala medier - på det sättet täcks du.

Jag tycker nästan att det är bättre att arbeta med människor som inte är modeller (i början) för på så sätt upptäcker du många saker som du inte skulle arbeta med en professionell. Gilla hur man interagerar och dirigerar eller hur skicklig du är i olika belysningssituationer etc.

Om du anställer en professionell modell måste det ske via deras agentur och de behöver veta hur bilderna kommer att användas. Priser är mycket beroende av plats men $ 300 / timme är inte ovanligt.

Slutligen, om du blir tillräckligt bra, kan du visa ditt arbete för modelleringsbyråer och eventuellt komma på deras lista över testfotografer.

Lycka!

Lämna en kommentar