Jag är förvirrad mellan en Nikon D5300 och en Canon 60D. Vilken kamera ska jag köpa för mode / modellfotografering?

Ett problem du kommer att upptäcka är att väldigt få människor är Nikon / Canon ambidextrous om jag kan uttrycka det så. Du brukar engagera dig i ett ekosystem tidigt. Men det är en giltig fråga, låt mig berätta hur jag valde. Jag lånade ett par kameror och var helt ny på digital (jag hade varit en Nikon-användare i 35 mm-filmens era) Jag spelade bara med dem för att se vilken som var bekvämare att använda. Vilket kände jag att jag skulle få tag på snabbare. Och det visade sig vara en Canon. Precis som min hjärna är ansluten verkade Canons kontroller och menyer mer logiska. Det är lika personligt som för att det du inte vill ha är en kamera som kommer i vägen.

Okej så mycket för Nikon vs Canon. Båda dina val är fantastiska kameror i sig. När du blir mer och mer flytande i att använda dem (och att retuschera bilderna efteråt) kommer du ständigt att förvåna dig med de bilder du kan få.

Nu för mode- och modellfotografering. Jag antar att du börjar eller att du gör det på en semi-casual basis eftersom de första kriterierna för att vara professionell fotograf i toppklass (oavsett genre) kommer att bli erfarenhet och att få den erfarenhetsnivån du kommer att ha engagerade i ett ekosystem längs vägen. Antingen ekosystem kan ta dig till toppen. Du behöver inte oroa dig för att lägga dina ägg i fel korg.

Många människor pratar om gröda sensorer mot fullbild. Ja, de flesta proffs använder fullbild. Och på ett kyckling- och ägg sätt lägger de flesta tillverkare bättre funktioner i sina fullramskameror och linser, så om du behöver en specifik funktion kan du bara hitta den på fullramsmodellerna. Detta förändras dock. Den andra fördelen med en större sensor är helt enkelt att den fångar mer av ljuset. Kommer du ihåg var jag sa att du vill att kameran ska komma ur vägen? Helbildsensorn är mindre i vägen. Du kan få fantastiska foton med en beskärningssensor, jag använder personligen en beskärningssensor Canon 70D och jag gör allt från porträtt till mode till produktbilder. Mitt färdiga arbete kan inte skiljas från någon som fotograferar med en helskärmskamera bredvid mig. Jag måste bara komma ihåg att jag blir mindre ljus och jag måste göra vissa justeringar men efter ett tag blir det andra natur. Det är en avvägning som jag är ok med eftersom det låter mig vara mer mobil, jag har fysiskt mindre och lättare utrustning, min investering är mindre, allt det där. Om mina bilder är oskarpa eller korniga har det ingenting med kameran att göra (du måste gå långt innan du träffar kuvertkanten på vad någon av dessa kameror kan göra) det beror på att jag inte satt upp bilden rätt.

Lämna en kommentar