Jag är ganska ny på DSLR-fotografering. Jag har en Nikon D3200 som har en blixt, men jag vill få en extern blixt som kan användas som slavblixt. Vad ska jag leta efter?

Egentligen bör alla inbyggda blixtar endast användas i nödsituationer. Externa blixtar är mycket bättre, och jag skulle rekommendera att få en bra som är kompatibel med din Nikon som kan rotera i horisontalplanet upp till 180 grader och luta åtminstone 45 grader. Om du vill ha en slav, få två externa blixtar och sätt en på ett stativ. Se till att de två fungerar tillsammans med din kamera som fungerar som mästaren. Du bör utforska fördelarna med studsande blixt i motsats till direkt och använd slaven ibland för fyllningsalternativ. Ibland är blixtfilter också praktiska för att påverka vitbalansen eller mjuka direktbilder. Någon som är bekant med din modell borde kunna hjälpa; eller försök att googla blixtar som är kompatibla med dig D2. Jag är en Pentax Junky och har mycket kul att spela med fototeknik. Lycka till.

Lämna en kommentar