Jag har en 24-120 mm lins med en Nikon D750. Jag letar efter en ny lins med bra svagt ljus och ett lågt f-stopp som är bra för porträtt och gatufotografering. Vad ska jag få?

Jag köpte medvetet inte min D750 med den linsen buntad eftersom jag redan hade ett par utmärkta snabbformat för fullformat som jag använt med min D300. Dessa var AF 35mm f / 2D och AF 50mm f / 1.8D och båda fungerade också perfekt med D750. För ett familjebröllop köpte jag också en AF 85mm f / 1.8D. Det enda problemet med dessa AF-D-linser är att de använder mekanisk autofokus och därför inte fokuserar på konsumentens dSLRS under D7000-familjen. Klart inte ett problem för dig. Mer allvarligt betyder det också att de inte kommer att autofokusera på en Z-serie spegelfri eftersom FTZ-adaptern inte heller har stöd för mekanisk autofokus. Av den anledningen håller jag på att ersätta dem alla med Nikons AF-S G-ekvivalenter som alla använder SWM-fokusering. Jag har lyckats göra det nästan utan nettokostnad, men det är en annan historia ... Hur som helst, 85mm är lärobokens stående lins på en Nikon FX-kropp, 35mm är min gå till vardagslinsen och 50mm är så billigt att det skulle vara oförskämd att inte ha en. Dessa kommentarer gäller även för de äldre AF-D-linserna som är av mycket hög kvalitet i all metallkonstruktion.

Som någon annan sa, har D750 utmärkt ljudprestanda vid hög ISO så var inte för fixerad på en stor maximal bländare för svagt ljus.

Lämna en kommentar