Jag har en bild i Photoshop som jag vill dela upp i 7 och 4 mindre bilder automatiskt för att skriva ut. Hur gör jag det?

Skär det.

Öppna din bild i Photoshop (jag använder CS6 i mina skärmdumpar) och gå till Slice Select Tool. Du hittar den under Beskär verktygsgrupp.

Klicka på bilden med verktyget och klicka sedan på Dela upp ... -knappen i det övre fältet. Det öppnar en dialogruta där du kan välja Dela horisontellt i och Dela vertikalt i. För ditt scenario skulle du ge 4 och 7, jämnt fördelade. (Jag har gett 4 och 4, jämnt fördelade i mitt exempel.)

Välj för att spara alla skivor som enskilda bilder Spara för webben ... under Fil meny. (Eller använd snabbtangenten Ctrl + Alt + Skift + S om du har fler fingrar än en ninjasköldpadda.) Klicka på Spara... -knappen längst ner, välj en utmatningsmapp och klicka Save. Om du vill spara alla skivor väljer du Alla skivor. Om inte, har du möjlighet att välja vilka skivor du vill spara i rullgardinsmenyn.

Photoshop skapar en separat mapp som heter bilder och spara alla skivor som numrerade bildfiler, bifogade till vilket filnamn du gav i spara dialogrutan.

Så här kommer det att se ut:

Originalbilden kommer fortfarande att vara öppen i Photoshop, utan några ändringar utom de skivor som du kan kasta bort.

Lämna en kommentar