Jag har en gemensam familj iCloud, kommer mina dolda bilder att visas i deras kamera rulla om jag har säkerhetskopierat min telefon?

Faktiskt, ingen av dina foton visas i kamerarullen för dina andra familjemedlemmar, dolda eller inte.

iCloud Photo Library är helt privat för varje användare, oavsett om du har en familjeplan eller inte. Du har inte möjlighet att dela ditt fotobibliotek även om du ville.

Vad du kan göra är att dela specifika foton via iCloud Shared Photo Albums. Det här är album som du specifikt skapar manuellt, medvetet lägger till specifika personer i och manuellt lägger till enskilda foton till. Vad du delar och vem du delar det med är helt under din kontroll.

När du skapar en ny familjedelningsgrupp skapar iCloud automatiskt ett iCloud-delat fotoalbum med alla dina familjemedlemmar i det. Detta kommer dock fortfarande bara att innehålla foton som du manuellt lägger till i det, och det är annars som alla andra iCloud-delade fotoalbum, så du kan ändra medlemskapet eller till och med radera det helt om du inte vill använda det.

Lämna en kommentar