Jag startar ett fotoredigerings- och retuscheringsföretag. Jag behöver några bilder för att redigera så att jag kan lägga upp dem på webbplatsen och visa upp mina färdigheter. Var hittar jag bilder gratis för detta?

Det finns fotografer (som jag) som tidigare har erbjudit bilder för retuschering av "övning" och retiuchers portföljer.

Problemet är att jag, precis som många andra fotografer, INTE skulle ge tillstånd att inkludera den färdiga retuschen i din kropp om du inte tyckte att dina färdigheter matchade vår vision eller retuscheringsstandarder. Det är en risk du tar. Och jag har sett många vackra bilder helt clown upp och överutjämnade till plastens punkt av nybörjare "retouchers". Jag tycker synd om dessa modeller.

En annan fråga är att jag tvivlar på att de jag jobbar med vill ha sina bilder före och efter online, särskilt de tidigare. Jag tvekar också att släppa mina digitala negs (RAW-filer) till vem som helst.

Med detta sagt, om ditt arbete är bra, borde du inte ha några problem. 🙂 Fråga runt.

Du kanske hittar några fotografer som behöver en retuschering för att handla tjänster med.

Jag är också en retoucher, så jag förväntar mig att alla jag anlitade ska vara:

  • extremt detaljorienterad
  • kapabel till perfektion med mikro D&B på huden, och övas på en mer regional D&B för kontur och höjdpunkt
  • väl insatt i frekvensseparation
  • rimliga priser, med en anständig vändtid
  • villiga att inkludera en revisionsrunda eller göra små förändringar

Jag inser att vissa klienter bara vill ha snabbt arbete (PS-plugin-program och kloning) och har en mycket låg budget. Du måste bestämma om det är den typ av arbete du vill producera. Det är bra att ta på sig den typen av arbete men det är inte något du bör inkludera i din portfölj.

Framför allt har du en tydlig prisstruktur som beskriver vad du kommer att tillhandahålla för varje prissättning.

.

Lämna en kommentar