Jag tänker köpa en begagnad Canon 5D 12.8 MP för $ 400. Jag tar bara fotografier och inga videor. Ska jag vara orolig för hur många slutarklick det har?

Den ursprungliga 5D är en kamera för någon som är djupt intresserad av fotografering nu. Det är en antikvitet. Jag har en, i min ryggsäck på framsätet i min bil. Jag gillade det när det var nytt och det gör jag fortfarande, även om en ingångskamera är bättre på alla sätt. Om du inte har en specifik anledning att vilja skjuta med en antikvitet, skulle du tjäna bättre med en canon rebell, ingångsnivån DSLR. Jag använder min 5D, men för något seriöst bryter jag ut en annan kamera.

Antalet slutarklick ger dig en uppfattning om hur länge tills den går sönder. Så småningom går ingen mekanisk enhet ihop och kameror är inget undantag. Jag tror inte att det finns ett tillförlitligt sätt att avgöra hur många slutare manövrering kameran har utan hjälp av en auktoriserad canon-servicetekniker. Precis som en bil kunde ha fått bygga om eller byta ut hela motorn, kan en kamera ha haft omfattande service för att förlänga livslängden, eller så kan den vara precis vid kanten av en katastrof. Du kan betala $ 400, ta en bild och ping, den är trasig och behöver större reparationer. Det är värt att nämna, att kameramodellen har haft problem, reflexspegeln kan komma loss. Sökaren blir mörk och din kamera kommer att skramla. Tryck på knappen så kommer ramen att klappa upp och kasta spegeln inuti kameran, eventuellt bryta spegeln eller skada sensorn. Det kan repareras, men jag vet inte om canon kommer att göra den reparationen längre. Jag har "fixat" en med superlim, men fokus är mindre än perfekt nu.

Jag vill inte avskräcka dig, men du funderar på att köpa en gammal begagnad kamera som är förbi. Det kan vara mer besvär än det är värt. Men jag äger och använder en själv, så det är ditt samtal.

Lämna en kommentar