Jag vill ändra mitt Facebook-omslagsfoto, men av någon anledning vill inte att andra ska se att jag laddade upp ett nytt foto. Är det möjligt att ändra omslagsbilder utan att andra inte vet det och inte kan gilla det eller kommentera?

Facebook-integritet: Skydda din profilbild och försättsfoto

Varje profilbild och försättsfoto du laddar upp är tillgängliga för alla att se, även om du har ställt in bilder som privata.

  • Här är ett oroande faktum: din Facebook-profilbild och omslagsfoto är synliga för alla med en internetanslutning, såvida du inte har ställt in din profil som dold.

Din profilbild är den fyrkantiga bilden som vanligtvis visas bredvid ditt namn vid sökningar och på din profilsida. Ditt försättsfoto är dock den stora bilden som sitter högst upp på din profilsida.

Och tro inte att du är säker bara för att du har ställt in dina foton som endast synliga för vänner. Profilbilder och omslagsbilder är som standard offentliga, vilket innebär att vem som helst kan klicka på dem för en större version. De kan också se alla kommentarer och gillanden.

Facebook har redan infört nya skydd för människors profilbilder men funktionen är inte tillgänglig överallt i världen.

Tips 1 - Ställ in din Facebook-profil på Privat

Om du är orolig för din integritet är det bästa sättet att se till att din profil är låst att sätta hela din profil på privat

även om människor inte redan dina vänner inte kommer att kunna hitta dig på det här sättet.

Gå till frågeteckenikonen längst upp till höger och klicka Genvägar för sekretess, Följt av Se Fler inställningar.

Kontrollera att inga av avsnitten är markerade Alla eller Offentliga i den tredje kolumnen - om de är klickar du på Redigera i slutet och ställ in den till Vänner eller Vänner till vänner i listrutan beroende på vad du vill.

Gör detsamma på sidan Tidslinje och märkning, som kan nås från menyn till vänster.

Tips 2: Ta bort din profil och omslagsbilder

Ett annat alternativ är att ta bort din profilbild och omslagsbild helt.

Klicka på din profilbild på din profilsida följt av Tillbehör under bilden och klicka sedan på Ta bort detta foto.

En ruta kommer att uppmana dig att bekräfta att du vill radera det här fotot. Klicka på det blå Bekräfta om du vill fortsätta.

Processen är exakt densamma för försättsfotoet - klicka bara på ditt försättsfoto så ser du det Tillbehör och Ta bort detta foto återigen.

Tips 3: Välj ett dunkelt foto

Alternativt kan du skydda din integritet genom att använda ett dunkelt foto utan ansikten, till exempel ett foto av dina fötter i sanden på semester eller ett foto av din trädgård som inte kan identifiera dig.

Detta kan göras genom att hålla muspekaren över din profilbild tills du ser Uppdatera profilbild.

Klicka på + Ladda upp foto, välj det foto du vill ha och beskära det innan du klickar på det blå Beskär och spara knapp.

Samma sak kan göras med ditt försättsfoto genom att klicka på kameraikonen längst upp till vänster på ditt försättsfoto följt av Ladda upp foto…

Välj ett nytt dunkelt foto och dra så att det passar bekvämt i lådan innan du trycker på Spara ändringar knapp.

Om du vill behålla din profilbild är det värt att låsa ner den.

Du bör vara medveten om att en liten miniatyrbild av din profilbild förblir synlig men alla kommentarer och gillanden kommer att döljas.

För att göra detta, hitta frågeteckenikonen längst upp till höger, följt av Genvägar för sekretessoch sedan Se Fler inställningar.

Under den första rubriken Vem kan se mina saker? Klicka på Limit Tidigare inlägg.

Läs förklaringen om att begränsa gamla inlägg noggrant - den här inställningen ändrar effektivt allt du har delat på ditt konto till bara vänner.

Om du är glad att fortsätta, klicka på Begränsa gamla inlägg knapp.

En ruta visas med en sista varning. Klicka på det blå Bekräfta knapp.

Tips 5: Säkra ditt försättsfoto

Ditt aktuella försättsfoto kan inte döljas och vem som helst kan se det i full storlek tillsammans med eventuella kommentarer.

Men om du följde Tips 4 kommer alla dina tidigare omslagsbilder att ställas in till vänner åtminstone.

Om du är missnöjd med att du inte kan dölja ditt försättsfoto från allmänheten kan du också överväga Tips 2 eller Tips 3.

Tips 6: Tidigare profilfotografier

Även om du redan har en privat inställning på dina foton kan alla tidigare profilbilder och omslagsbilder fortfarande ses.

När du utför Tip 4 kommer allt tidigare delat innehåll, inklusive profilbilder och omslagsfoton, att vara inställt på endast vänner, vilket hindrar alla du inte är vän med att se dem.

Lämna en kommentar