Jag vill bli fotograf, men jag har inte så mycket pengar och jag vet inte vilken kamera eller lins jag ska få. Vad ska jag göra?

De senaste telefonerna har lysande kameror, du kan ofta få dem begagnade. Jag hade så småningom råd med en Canon EOS 400D för arbete och har nu en zoom och en vidvinkelobjektiv för att "täcka alla vinklar", objektivet du behöver beror på det arbete du siktar på, men tro mig, utrustning är inte lika viktigt som ditt öga!
Så köp den bästa kameran du har råd med just nu och spendera tid på att träna ditt öga. En kamera räcker inte i alla fall, du vill ha en som inte kostar så mycket, liten och lätt nog att du kan ha med dig hela tiden så att du aldrig missar en möjlighet, liksom en för mer utmanande bilder.
En vän till mig är en lysande fotograf, och att byta till digitalt "klicka-radera-klicka" hjälpte henne verkligen att förfina sitt arbete, men hennes tekniker överträffade hennes tekniska förmåga, och alla dessa tidiga bilder togs i lägsta upplösning, så hon kan ta mer och använda mindre minne.
Ta alltid dina foton med högsta möjliga upplösning när du får en bra kamera, börja fotografera på RAW. Du kan alltid sänka upplösningen, men du kan inte infoga data i ett fotografi om kameran inte har kunnat spela in den i första hand.
Om du tar högupplöst och RAW kan du bara använda en detalj i ditt foto och ändå ha det som en fil i bra storlek.

Om möjligt ta en historisk konstkurs för att träna dig, även gratis online, för det här lär dig så mycket om komposition och du kommer att lära dig av de gamla mästarna som spenderade tusentals och tusentals timmar på att utveckla sina mästerverk. Dessa och deras knep och smarta tekniker är fritt tillgängliga för oss att lära av.

Därefter, ofta gallerier, kanske du inte alltid får använda din kamera i ett galleri, men det är inte poängen, igen, det är ditt öga som behöver utbildning, jag brukade gå ut till gallerier med min mamma mycket, och som tiden var begränsad, jag blev vana att snabbt välja min favoritmålning i ett rum och spendera min tid på att studera vad det var jag tyckte om, undersöka användningen av färg och komposition. Det är ett system jag fortfarande använder idag.

Jag förväntar mig att du redan kommer att sluka de bästa fotografiska bloggarna, tidskrifterna och läsa dem omslag för att täcka, studera fotografering i filmer och online ... det finns så mycket du kan lära dig varje gång!

Det finns en övertygelse om att Photoshop kan sätta rätt på vad fotografen får fel, som en Photoshop-professionell kan jag säga att det inte är mycket vi inte kan rätta till, men det är dags! Jag har snabbt lärt mig att det att spara så mycket tid i efterproduktionen att få det rätt första gången, eller åtminstone innan jag lämnar ämnet, det är väl värt det och mycket mer tillfredsställande.

Hoppas detta hjälper.

Lämna en kommentar