Jag vill bli journalist / fotograf eller kameraman. Var ska jag börja? Vad ska jag göra vid 14 års ålder som kan hjälpa mig i framtiden?

Så förra året träffade jag en man. Han är en gammal man. Den här gamla mannen som jag träffade förra året har en av de tyska 35mm-kamerorna och filmboxarna. Han har också en riktigt ny digital videokamera, som du skulle se filma stora filmer. Han har också den mest hippie-skåpbilen, där han transporterar nämnda utrustning.

Du kanske frågar mig: "Varför bryr jag mig om den här gamla mannen din?" Och du skulle ha rätt att göra det. Som det råkar vara, är den här gamle mannen en tung hiter-kameraman i Venezuela. De kallar honom för att skjuta reklam, musikvideor och filmer. Jag berättar om den här mannen på grund av hur han kom dit.

När den här mannen var 19 år gammal, till skillnad från dig, visste han inte vad han skulle göra med sitt liv. Ack, han behövde pengar, så han kollade tidningen för ett jobb (de gjorde det fortfarande då) Den här 19-årige ungen ser att det spelas in lite video i stan och de behöver folk att arbeta. Han anländer punktlighet till platsen utan kunskap om kameror eller kablar och börjar följa order. Han hamnar i kameran efter några korta instruktioner. Han gillar det. Han fortsätter att göra det. Fyra månader senare flys han till sabana som kameraman. Många år senare visar han för en filmklass en bild av en ung honom i sabana som arbetar och lär sig genom att göra och lyssna.

Poängen är: Om du vill göra detta, börja göra det här. Köp en kamera, leta efter fotokurser, börja ta bilder, analysera bilder som du gillar och de som finns i tidningarna. Leta efter handledning på youtube och för samtal om ämnet. Slå upp vem som är de stora killarna i fältet (gamla och nya) och börja bara göra. Med tiden kommer du att ta en bild och gå "damm jag är bra"

Om två år blir du ett 16-årigt barn med två års fotografisk erfarenhet. Leta efter en tidning som tar dig. Inga pengar i det förmodligen, men du kommer att vara i det för upplevelsen. Leta efter en mentor i nämnda tidning. Två år till och du blir en erfaren man som har arbetat på fältet.

Mitt råd är detta:
Do

Övning gör perfekt, barn.

Lämna en kommentar