Jag vill köpa min första filmkamera för porträtt, landskap och / eller gatufotografering. Vad skulle du rekommendera?

Den här kameran -

Olympus OM-1n (OM-1n var den senare versionen av OM-1).

Det här är min kamera och fungerar inte nu eftersom jag skruvade upp ryggen och försökte ta bort den. Men allt annat fungerar ok, slutaren, exponeringsmätaren - allt. Den här maskinen byggdes för att hålla och är en vacker konstruktion och design.

Slutaren och bländaren kan styras med samma hand - märk slutartiden på * pipan * inte på topplattan.

Olympus-systemet var för dyrt för mig så jag flyttade till Pentax, jag skulle också rekommendera alla Pentax-kroppar från samma era (t.ex. K1000). Båda varumärkena hade små lätta kroppar och var före IMO.

Jag har en Pentax M-kropp (cirka 1990-talet) som jag precis ska sätta på ebay. Jag lekte med tanken att återvända till film, men jag har skjutit bara ett par rullar på ett år. Jag har blivit bortskämd av digital och autofokus, chimpansering och liknande. Verkligheten matchade inte det romantiska minne jag hade om det. De senare Pentax M och liknande modeller är inte i samma liga som 70- / 80-talets maskiner men är fortfarande mycket kompetenta. De skulle vara en säkrare satsning än en maskin 20 år äldre när det gäller tillförlitlighet.

Lycka till med ditt äventyr!

Lämna en kommentar