Jag vill lära mig fotografering som en hobby. Vilken kamera kommer att vara bra som förrätt? Jag har en budget på $ 300 – $ 500.

Om du bor någonstans där du kan gå till en kamerabutik eller någon butik där du faktiskt kan hantera olika kameror, vänligen gör det.

Ignorera någon som säger att kamera X är den bästa kameran för dig. Det kan eller inte kan vara. Men du kan vara säker på att det är den kamera de gillar bäst.

Gå till butiken / butikerna. Testa varje kamera i ditt prisklass. Hur känns de i dina händer? Är kontrollerna bekväma att använda? Förstår du de olika kontrollerna? Skriv ner namnen på de kameror du gillar bäst.

Gå sedan hem och gör läxor. Läs igenom var och en av de kameror du gillar. Kolla in hur de granskas. Får de höga eller låga värden, särskilt för fotokvalitet och flexibilitet för bilder (t.ex. zoomlins, tillgängliga kontroller, bildupplösning).

Gå tillbaka och kolla in de du gillade. Skaffa den du gillade bäst också. Ger dig bästa bildkvalitet och bästa flexibilitet.

Särskilda märken du bör titta på är Nikon (jag har en och fick en till min dotter), Canon (jag gillar och äger flera), Olympus (jag äger en av dessa också) och Sony. Det finns också andra bra märken.

Låt mig upprepa: bara för att någon säger att en specifik kamera är bäst gör det inte så. Köp det som fungerar bäst för dig, inte det som fungerar bäst för någon annan.

Lämna en kommentar