Jag vill satsa vattenmärken på mina foton. Vilka är de bästa gratisprogramvarorna som finns tillgängliga för Windows?

Jag använder för närvarande PMlabs bulk waterMark. Det är freemium, men de viktigaste funktionerna i en fotovattenapp för vattenmärkning uppfylls helt i grundversionen utan ytterligare demo-vattenstämplar, MEN en WinZip-liknande nag-skärm ibland. Det läser bildmetadata från exif-taggar och du kan till och med beräkna värden och skanna vattenstämpeltexterna med ett lätt skriptspråk.

Sammantaget är det väldigt trevligt och jag har redan använt den tidigare versionen waterMark V2. Den nya versionen är mycket bekvämare, men har inte så mycket nya funktioner förutom de enormt förbättrade textlagren. Den gamla versionen V2 har ingen nag-skärm och du kan fortfarande ta tag i den CNET Ladda ner. Du kan hämta den senaste versionen på http://www.pmlabs.at.

Tidigare har jag använt Irfan View, men det var väldigt komplicerat och hade färre funktioner, men mycket mer bildkonverteringsmöjligheter. Jag försökte också Visual Watermark och tänkte köpa det för några år sedan, men den nya versionen är ett steg bakåt och PMlabs app gör ett bättre jobb gratis.

Lämna en kommentar