Jag vill verkligen gå in i abstrakt fotografering, men jag har ingen aning om hur jag ska fotografera abstrakt. Vad är några tips?

Vill du skjuta saker på nära håll eller arkitektoniska abstrakt? Jag tar makroabstrakt som innehåller oskärpa och färg. I grund och botten heter det makroexpressionism - kolla in min webbplats för mer ... Carlin Fields

Jag skjuter på det här sättet för att jag gillar hur saker ser ut när de tas bort från miljön. Mina verktyg är Kenko Extension Tubes - Canon 7D - 50MM f1.4-objektiv och vad jag än hittar i min miljö. Jag skjuter allt på nära håll - jag beskär inte mina bilder. Jag justerar saker lite med Filter> Camera Raw i Photoshop.

För några helger sedan var jag i New Hope, PA i en återvunnen bokaffär. Jag plockade upp och köpte en liten broschyr som skrevs 1972 kallad "Art and the Changing World". Broschyren publiceras av Pendle Hill - ett centrum för religiösa och sociala studier som upprätthålls av Society of Friends.http://www.pendlehill.org/

I broschyren finns ett citat i början av ett kapitel som heter "The Image Educates where Reason Never Reaches".

Citatet är av 20-talets skulptör Henry Moore. Hans ord känns relevanta för mina tankar om makrofotografering och makroexpressionism.

"För mig måste ett konstverk ha en egen vitalitet ... en uppdämd energi, ett intensivt eget liv, oberoende av föremålet det kan representera." - Henry Moore.

Längre fram till Moores punkt säger författaren till kapitlet: "Sammantaget får jag glimtar av världen i process, i rörelse, som energi, som förändrade relationer, som en händelse. Vid dessa tillfällen ser jag kvaliteter snarare än objekt, och texturer och färger med en känsla av omedelbarhet som aldrig förr. Ju mer jag litar på dessa glimmar, ju mer jag vänjer mig vid dem, desto mer väcker de inre ekvivalenter i mig. När tiden går framåt, tycker jag att det blir alltmer "naturligt "att se i termer av kvaliteter snarare än objekt.

Det bladlösa trädet på vintern upphör att vara ett objekt - träd - jag ser energin från racinglinjer mot vinterhimlen - som den åldrande Charles Burchfield såg och målade vinterträd. Frodigt gräs upphör bara att vara ett fält: det blir motpunktsrytmer på blad, eftersom sol, regn och vind har imponerat på deras olika mönster på dem. Sedan Van Gogh har artister avslöjat dessa rytmer. En annan gång svarar jag på träd och stenar - inte som föremål - utan som strukturer som hugger ut rymden, ett bostadsutrymme med närvaro och vitalitet helt eget. "

Enligt min mening är det här kärnan i makroexpressionismen och hur jag reagerar på min miljö med mitt kreativa verktyg - min kamera.

På vilket sätt varje person ser sin miljö, tolkar den visuellt och delar den med andra - det gör mitt hjärta lyckligt.

Jag hoppas att du hittar din vision när det gäller abstrakt fotografering!

Lämna en kommentar