Kan du ge kompositionstips för gatufotografering?

Gatufotografering är en av de utmanande typerna av fotografering. Det får dig att tänka mycket på komposition. De saker som händer på gatorna är inte under din kontroll så du kan inte rikta dina ämnen. Allt händer snabbt så det ger dig mindre tid att reagera och till skillnad från andra genrer om du saknar ögonblicket du inte kan komma tillbaka igen och få rätt.

Den ena genren där din GEAR inte spelar någon roll utan bara FÄRDIGHETER.

Få tips jag kan tänka mig är

  1. Jag föredrar att använda en primärlins framför en zoom. Den fasta brännvidden hos prime-objektivet gör att du tänker mer på komposition eftersom du inte har möjlighet att zooma in eller ut. Men hej, du kan fortfarande göra den zoomdelen med dina ben. 35 mm på beskärningssensorn och 50 mm på full bild skulle vara bra.
  2. Skjut på f / 8 eller mer, eftersom gatufotografering inte alltid handlar om BOKEH eller kort skärpedjup. Under årens lopp tycker jag att manuellt läge med Auto ISO är den bästa inställningen som fungerar för mig. Du kan snabbt ställa in bländare och slutare utan att oroa dig för ISO. Jag skulle inte oroa mig för att min kamera skulle välja höga ISO-värden eftersom ljudet inte riktigt är irriterande på gatufotografering, jag gillar faktiskt ljud, det ger dig filmens utseende.
  3. Försök använda låg slutartid något runt 1/25. Jag tyckte att det var riktigt intressant, eftersom räckvidden är tillräckligt hög för att frysa de stilla människorna och tillräckligt låg för att orsaka rörelseoskärpa hos rörliga föremål. Ger verkligen några intressanta bilder.
  4. Skjut inte alltid i svartvitt. Många människor gör det här!
  5. Några grundläggande kompositionstekniker är.

Håll dig säker och glad att klicka.

Lämna en kommentar