Kan du ha ett bröllop under $ 10 XNUMX?

Ja!!! Vårt bröllop var inte särskilt dyrt. Vår totala var nära $ 12 XNUMX, och jag tycker personligen att det blev härligt 🙂 Det beror helt på vad dina förväntningar är och kommer att kräva lite forskning. Du måste hitta en prisvärd plats, rimlig mat och eventuellt hålla din gästlista liten. Massor av forskning och kreativitet kommer att gå långt!

Vi hade en riktigt kul lowcountry-koka istället för en traditionell pläterad måltid (vi finns i Charleston, South Carolina, så lowcountry-kokar är vanliga). Det var inte billigt, men det var inte heller dyrt. Det var $ 35 per huvud. Intressant dock inkluderade vår matleverantör alla bord och ställde in, så jag kände att det var ett stort värde! Vår plats inkluderade också 120 stolar för ceremoniutrymmet i kostnaden för platsavgiften! De var inte vad jag ursprungligen hade tänkt mig (jag ville ha korsstolar i trä och dessa var de grundläggande vita ceremonistolarna), men de var bra och de sparade mig $ 1,500 i hyresavgifter, så jag valde att arbeta med dem. Det är viktigt att ta reda på sådana detaljer så att du vet vilken restaurang, plats etc. som ger det bästa värdet och vilka som kommer att resultera i merkostnader som att behöva hyra sittplatser / bord från en separat leverantör. Du måste också acceptera att du kanske inte kan ha high end filet mignon om du har en stor gästlista, men du kan fortfarande ha något gott! Alla gillade hur utsökt maten var! (Vår catering inkluderade också nyckelkalkpaj i slutet, så vi bestämde oss för att hoppa över den traditionella kakan). Det finns också andra alternativ som tunga hors d'ouevres-skärmar och bufféer. De är vanligtvis billigare än en pläterad måltid. Alternativt, om dyr mat är viktig för dig, har du bara en mindre gästlista så att du kan hålla budgeten. Jag har en vän som spenderade hundratals dollar per person på hennes bröllop genom att ha mottagningen på en snygg restaurang på Manhattan, men hon höll den till närmaste familj och mycket nära vänner, så de hade bara cirka 20 personer på sin gästlista. Hon tillbringade mer än jag gjorde och jag hade cirka 90 personer. Våra bröllop var bara olika, inte bättre eller sämre. Allt kommer ner till vad som är viktigast för dig och din fiance.

Du kan också behöva överväga evenemangets varaktighet och logistiken för hur dagen kommer att planeras. Min man ville inte träffa mig innan jag gick nerför gången, så det innebar att vi inte skulle kunna göra bilder i förväg. Om ni inte har någon preferens, rekommenderar jag starkt att man tar bilder före hand så att du kan undvika en lång cocktailtimme som kräver passerade hors d'ouevres eller någon form av aptitretare. Jag funderade noggrant på detta och bestämde mig nästan för att ha passerat hors d'ouevres medan vi tog bilder. Jag kämpade med det eftersom det skulle lägga till ytterligare $ 2,000 till vår budget för att göra detta. Men efter att ha pratat med många vänner och familjemedlemmar för deras åsikter, bestämde vi oss för att bara hålla våra bilder till ett minimum så att vi kunde undvika detta. Vi tillbringade kanske 10 minuter med att ta några snabba bilder med familjen och gick sedan för att ta några bilder bara vi två i cirka 10 eller 15 minuter. Det var snabbt nog att ärligt talat de flesta av våra gäster inte ens hade kommit igenom linjen i baren med sin första drink när vi var klara! Detta kommer dock verkligen ner på vad som är viktigt för dig. Jag älskar personligen de mer uppriktiga bilderna av oss med våra vänner och familjer, och medan jag ville ha några poserade bilder av oss var de inte lika viktiga för mig. Om du vill ha många bilder på olika platser av bara dig och din nya make, kanske du vill ta bilder i förväg, eller ha en cocktailtimme med någon form av aptitretare medan du tar dina bilder. Jag var på ett bröllop nyligen och bruden och brudgummen tog bilder i en och en halv timme. De hade inga aptitretare, så vi fick bara drycker under den tiden medan vi väntade på middag. Som en ny brud (och jag är väldigt lättsam) gjorde det mig inte riktigt förolämpad, men många var upprörda och klagade över att vara hungriga. Många gäster var i ganska dåligt humör när bruden och brudgummen anlände till receptionen och alla fick gå igenom bufféraden.

På en relaterad anteckning valde vi också att bara ha öl och vin istället för dyr sprit. Vissa människor kanske tycker att det är tabu, och jag är ärligt talat inte säker på att bröllopsetiketten håller med om vårt beslut om detta. Men jag kände inte att det var viktigt att ha alla möjliga dryckesalternativ i världen. Vår mottagning var också bara ett par timmar lång, så jag kände att vi kunde komma undan med detta. De hade alla fortfarande en bra tid även om de inte fick göra skott eller hade sin favoritcocktail. Vi hade också levande musik (en gitarrist / sångare som jag hittade på en lokal kafé som var helt fantastisk! Men prisvärd!) Under vår mottagning, men vi hade inte ett stort dansgolv eller en DJ eller något liknande (som kan spara massor av pengar). Jag skulle beskriva vårt bröllop som ett charmigt sommarparti med låga länder. Några andra beskrev det på samma sätt, och även om det var lite utraditionellt att inte ha en stor dansfest, fick jag höra av många av våra gäster att det var en av de bästa bröllop som de någonsin varit på eftersom de fick flytta och prata med människor. Jag tycker personligen att varje bröllop jag går till tenderar att ha en grupp människor som dansar hela natten, medan resten av gästerna sitter vid borden runt dansgolvet och bara väntar på att natten ska sluta så att de kan åka hem (och dessa människor kan inte prata med varandra eftersom DJ: n vanligtvis är väldigt högljudd). Dessa bröllop kan också vara fantastiska, så återigen handlar det om vad som är viktigt för dig, vad din idé om en rolig fest är och hur dina vänner och familjer är. Jag säger bara att det inte behöver vara en traditionell sekvens av händelser som du ser vid vartannat bröllop, så att du kan spara $ 2,000 på DJ: n och $ 500 på dansgolvsuthyrningen om du vill, och överraskande människor har lika bra tid! Men kom ihåg att om du går den vägen kan du inte förvänta dig att receptionen är 4 eller 5 timmar. Det måste vara mer som 2, kanske till och med 3. Jag tyckte att de flesta lämnade runt 2-timmarsmärket, medan våra bästa vänner stannade ungefär en timme längre. Vi hade också utomhusspel som majshål och jättegräsmatta Jenga, så överväg att ha andra aktiviteter om du avstår från dansen.

Några av de andra kostnadsbesparande områdena jag hittade inkluderade att köpa min klänning till försäljning och göra mina egna blommor. Nästan alla frågor jag svarar på om bröllopsklänningar, jag rekommenderar alltid BHLDN. Jag kan inte säga tillräckligt bra saker om dem! Klänningarna är mycket högkvalitativa men ändå prisvärda, de kommer snabbt (du behöver inte beställa dem och vänta 9 månader på att den ska komma in och sedan ändras ändå - du kan få den inom några dagar om du vill!), och jag tycker personligen att de är några av de vackraste klänningarna jag någonsin har sett. Jag försökte flera klänningar därifrån, några inte till försäljning, men de flesta från deras fantastiska försäljningsalternativ. Icke-försäljningsklänningarna är överkomliga och sträcker sig från $ 200 till $ 3,000, med huvuddelen av klänningar i intervallet $ 600 till $ 1,200. Klänningen jag fick slutligen var ursprungligen en $ 1,200 klänning som jag fick för $ 300. Jag hittade också en mycket prisvärd lokal bröllopsklänningsdesigner som sjönk klänningen för cirka $ 150, så shoppa! Det kan finnas några begåvade människor i ditt område som inte kostar dig en arm och ett ben! När det gäller att göra dina egna blommor måste jag säga att det var MYCKET arbete. Jag köpte alla mina i bulk från Sam's Club. Jag spenderade cirka 300 dollar på dem alla. Du måste planera för dagarna före bröllopet att du tar flera timmar varje dag och förbereder de olika faserna i ditt arrangemang (packa upp blommorna den första dagen och få dem i vatten i ett mörkt rum så att de kan öppna sig; trimma dem och göra de avsnitt i dina arrangemang som du kan göra i förväg den andra dagen; och på den tredje dagen, som är din bröllopsdag, måste du ge tillräckligt med tid för att faktiskt få dem till platsen och dekorera!). Beroende på din skicklighetsnivå är det också viktigt att hålla dem enkla. Mina blommor var inte perfekta, men jag tycker att de blev bra och jag sparade tusentals dollar. Jag hade också oväntat några vänner som skulle hjälpa till på bröllopsdagen. Jag visste att de skulle göra det om jag frågade, men jag ville inte sätta dem i den positionen för att behöva arbeta hela morgonen. Jag tror att med allt mitt prep-arbete kunde jag ha lyckats göra det själv, men de var till stor hjälp och jag kommer alltid vara tacksam för att de ville hjälpa mig 🙂

Jag vet att det här var riktigt långt, men jag vill göra en sista punkt. Mina idéer och rekommendationer baseras på vilken typ av fest jag ville ha och vad jag tyckte var nödvändigt för att ge mina gäster en bra tid. Jag tycker att det är viktigt att vara hänsynsfull mot dina gäster och den tid och ansträngning de kommer att behöva lägga på att fira dig den dagen, varför jag nämner saker som att hålla receptionen kort om du inte ska dansa eller ett större stapelval. Jag förstår att traditionell bröllopsetikett har ett syfte att se till att du är omtänksam mot dina gäster. Men när jag gjorde mina planer för mitt bröllop började jag tänka, ”Vem gjorde faktiskt dessa regler ?? Vem bestämde vad ett "riktigt bröllop" ska innebära och vem fick diktera all denna bröllopsetikett ?! " Jag är inte säker på varför det inte är tillåtet att fira med alla dina vänner och familj om du inte har råd med mer än smörgåsar och saft. Det finns alltid det uppenbara valet att man kan ta bort eller gifta sig vid tingshuset, men det gör mig ledsen att tänka att människor inte kan överlåta sin kärlek till varandra framför alla människor de bryr sig om om de inte gör det har medel för att kasta en viss typ av shindig med alla klockor och visselpipor. Som jag nämnde borde vi alla vara omtänksamma mot våra gäster och inse att de lägger mycket ansträngningar för att fira oss och vi borde lägga tillbaka samma (verkligen mycket mer), men jag tror inte att bröllopsetiketten måste vara en sak som passar alla. Var hänsynsfull, planera för de saker som är viktiga för dig, och jag tror att du definitivt kan göra ett bra bröllop för under $ 10 XNUMX!

Lämna en kommentar