Kan du planera ett bröllop på åtta månader?

Kort svar, ja. Långt svar:

Min man föreslog i en ostliknande restaurang på fredagskvällen den 15 mars, ungefär fyra timmar efter att han hade köpt ringen. Han var så upphetsad som ett litet barn att han inte kunde vänta med att planera ett detaljerat romantiskt förslag; han gav mig bara en ringlåda över efterrätten.

Jag visste att vi behövde planera det traditionella kyrkobröllopet vi båda ville ha med en budget, och vi behövde gå omedelbart för att möta vårt bröllopsdatum i oktober på sju månader. Min mans familjekyrka genomgick långvariga renoveringar och var i grunden ett auditorium som var olämpligt för ett bröllop, så jag åtalade min svärmor för att hitta en kyrka med glasmålningar. Mitt budgetvänliga förslag till en mottagning på Moose lodge där vi träffade möttes med skräck, så jag laddade henne för att hitta en mottagningsplats också.

Vi betalade en extra icke-medlemsavgift för att använda ett historiskt inbördeskrigskyrkan. som icke-medlemmar var stora salen inte tillgänglig för oss, men eftersom vi planerade för mindre än hundra gäster, och det hade ett altare, kyrkbänkar, en gång och underbart glasmålning, blev jag glad.

De flesta mottagningsställen var bokade ett år i förväg, och min svärmor hade svårt att hitta en tillgänglig den dagen vi ville ha det inom våra resurser. Hennes bekymmer nådde hennes chefs öron, som erbjöd användningen av sin ritzy country club. När min svärmor berättade för mig vad hon hade bokat var jag extatisk. Jag var tillräckligt naiv för att inte veta att användningen av en country club behövde en sponsor; Jag hade ingen aning om att jag hade turen att ha denna plats genom vänligheten till någon som inte ens kände oss, men som höll min svärmor högt. När jag fick reda på det, bara sex veckor före bröllopet, fick jag genast den största buketten med blommor som jag hade råd att skicka till min svärmors chefs hem med en formell bröllopsinbjudan till honom och hans fru och ett tackbrev ber dem att snälla komma. Countryklubben var all-inclusive för ett pris, så det finns ingen anledning att handla en cateringfirma, hyra stolar, dekorationer, all annan tid-äta bru-ha-ha. Klart och gjort.

Jag varken ville eller hade råd med en utarbetad designerbröllopsklänning. Så den 1 april med en 2 veckor gammal förlovningsring på fingret gick jag kallt in i Davids Bridal, ett bröllopskläderverk där klänningar var gjorda av kinesisk polyestersatin istället för siden. Jag bläddrade och igen insåg jag inte att jag skulle ha en tid med en "brudkonsult". Butiken hade klänningar ordnade efter storlek, och vet du vad? Varför gör inte fler butiker det på det sättet? Hur många gånger har jag handlat en vacker tröja bara för att ta reda på att de inte har den i min storlek?

Men jag avviker. Att veta bröllopsklänningar går vanligtvis små, jag valde en storlek rack och började titta. Hmm, det kommer tydligen att vara en utmaning att hitta något med långa ärmar. mina bröst och jag tänker inte spendera en hel bröllopsdag på en axelbandslös klänning med kameror riktade hela tiden. Jag hade riktigt tur: Jag hittade en skönhet med en applikerad spetsmedaljong på tåget direkt. Priset var rätt. Flyttade till nästa storlek. Hittade en annan skönhet; ohhhh, det är samma klänning! Försökte en tredje storlek rack, och mina ögon landade på samma klänning för tredje gången. Bra nog, förutom utan ett möte skulle de inte låta mig prova. När jag försökte det två dagar senare vägrade konsulten att beställa det utan att jag försökte åtminstone två andra klänningar för att försäkra mig om att jag var säker. Det var slöseri med tid. Jag köpte den allra första bröllopsklänningen jag lade på, efter tjugo minuters shopping.

Och eftersom jag inte hade några brudtärnor, utan bara min homosexuella bästa vän som en "brudvakt" som plockade ut en hyresrosa med svansar, ingen frickin 'tid och drama att plocka ut och passa matchande brudtärna klänningar för ett gäng whiny tikar. David samlade sina groomsmen och alla gjorde sina egna möten på egen hand för att passa de hyresmokar vi valde.

Med de tre biggiesna på plats under den första månaden var allt annat lätt. Jag hittade en högskolestudent med inriktning mot fotografi som gjorde bröllop på sidan för att han älskade dem och det finansierade hans utbildning. hans portfölj var underbar. En välkänd professionell bröllopsfotograf som "vi skulle ha tur att boka om hon är tillgänglig" gav oss en tid att se det avdragsgilla hemmakontoret och den vackert anlagda bakgården i hennes bostad bara för att hon hade fått en avbokning för vårt datum och citerade tusentals för att publicera 40 foton i en inbunden fotobok. Högskolebarn ville ha 300 dollar plus kostnaden för att utveckla 10 rullar med 35 mm film för att ge oss tre exemplar av vardera med överföring av äganderätten till negativen och jag köpte bröllopsfotoalbum på Walgreens. Han dök upp med en flickvän som tog de svartvita bilderna medan han gjorde färgfilmen. Jag såg till att vår cateringfirma på countryklubben hade måltider för dem.

Min homosexuella bästa vän med hyresvärd skickade oss till sin homosexuella vän som var blomsterhandlare, och han gav oss en "vänner-och-familj" -rabatt för att ge corsages och boutonnières; buketter för mig och min 9-åriga blommflicka och arrangemang för kyrkan och countryklubben. Han gjorde till och med en sidenkopia av min bukett som en minnessak. En timme på en lördag morgon.

Ytterligare en timme efter lunch den lördagen hos juveleraren brukade jag vanligtvis för reparationer för att fastställa att om vi ville matcha vigselringar som matchade förlovningsringen skulle vi behöva anpassa dem. Jag krånglade tills han sa, två veckor för leverans, toppar. Han hade ringarna redo för upphämtning nästa lördag. David måste ändras, så ytterligare 48 timmar att köpa sin ring.

Min brudskötare vände oss också till ett hål i väggen som gjorde nästan ingenting annat än bröllopstårtor. Eftersom de var små och så erfarna var deras kakor läckra och deras priser var mer än rimliga. Fångsten: inga anpassade beställningar. Inget dumt "Jag vill att min kaka ska se ut som MIG!" eller konfedererade flagg kamouflage skitsnack här. Vi tappade igenom en portfölj med hundra kakor och valde en skikt med tre nivåer med kaskader. Vi specificerade storlek och tårtsmak och glasyrfärger och var bra att gå.

Nästan allt annat köptes online när online-shopping fortfarande var en ny sak. Jag ska erkänna att mycket av det gjordes vid driftstopp på min kontorsdator på jobbet. Jag beställde graverade inbjudningar, en eBay crinoline, pärltrimmade dubbelskiktade bröllopsslöjor, specialtryckta chokladomslag och jag vann en eBay-klänning till min blommflicka för $ 25. Jag ägde redan en riktig tiara som jag köpte för flera år sedan på ett teaterförklädningsföretag för en prinsessahalloweendräkt; Jag beställde en mindre att matcha från en eBay-säljare till min blommflicka som hennes presentmiddagspresent. Fler onlinebeställningar för en graverad sterlingsilver yo-yo för vår ringbärare, matchande familjens hängsmycken för både mödrar, groomsmen-gåvor, anpassade ringar i gymnasiet som hade våra namn och bröllopsdatum på toppen istället för skolnamnet. Beställning i bulk för hela bröllopsfesten motiverade avgiften för den anpassade tillverkningssnigeln. Att beställa specialfärgade balettskor med band innebar att de rosa tightsna jag beställde online för färgmatchning. DJ och en bankettbokning på en lokal restaurang för repetitionsmiddagen var ett par telefonsamtal och ett faxavtal och spellista.

Jag gjorde en lördagstur ut ur staden till en turistfälla blåst glasbutik som sålde bröllopstoppare för kakan. När jag inte hittade en som var exakt rätt gav butiken mig telefonnumret till killen som skapade dem. Han arbetade ut ur en släp där han bodde med sin fru och barn i någon jordbruksmark där jag navigerade på en 5 mil lång grusväg 5 mil i timmen och försökte inte ta ner min lågslungade sportbil. Han tog min rosa porslinros och skapade en vacker spunnen glasbröllopstårta med hjärtan och bröllopsklockor och debiterade mig grossistpriset, hälften av vad butiken skulle ha bett.

En timme i en grundbutik säkrade en kraftig axelbandslös bh som inte skulle visa sig genom klänningens snörning. Den enda hårboll som jag svettade för var den lokala sömmerskan för förändringar. Klänningen levererade inte förrän i mitten av augusti och jag behövde fortfarande boka ett datum till min brudporträttfotograf. Hon hade min klänning i nästan tre veckor innan jag hämtade den orörd för leverans till en annan sömmerska som slutförde byten och sydde bh på en vecka. Min brudporträttfotograf tog bilder på följande lördag och jag skickade ut ett digitalt tryck till en online canvas-kille i New York. Han levererade i god tid för att jag skulle kunna bära mitt dukporträtt till en hobbybutik för att plocka ut ”off-the-rack” -ramar för visning i receptionen och gåvor efteråt till båda familjerna.

Jag hade tur och jag vet att jag hade tur. Min svärmor var så bekymrad över att hålla koll på sin familj och sina vänner att hon tog kyrkan och mottagningsställen ur händerna och gjorde ett underbart jobb. Jag hittade en bröllopsklänning direkt och beställde den med gott om tid för leverans. Jag försökte begränsa anpassade beställningar och gav gott om tid för leveranser. Om jag inte behövde träffas ansikte mot ansikte för att underteckna ett kontrakt mailade jag eller beställde telefon eller beställde internet via internet. Men jag slöser inte heller med någon tid eller fördröja. När inbjudningarna kom, ägnade jag kvällarna åt att adressera tills de var klara. Jag kontaktade leverantörer dagar efter mitt förslag. Specialbeställda artiklar beställdes så snart som möjligt. Mina helger bokades med leverantörsavtal eller tegelstenar. Det fanns inga katastrofer där något behövde ordnas om. Vi höll det litet och enkelt med bara 100 gäster och inga duvor eller vapensaluter.

Ja, du kan planera ett bröllop på åtta månader. Men fördröja inte, insistera inte på för mycket skräp eller känn att saker från hyllan på Walmart ligger under dig och håll dig upptagen. Det var den mest underbara tiden i mitt liv och den mest underbara dagen i mitt liv. Njut av det! Lycka till och grattis!

Lämna en kommentar