Kan du rekommendera en ovanlig eller konstig plats för landskapsfotografering i Kalifornien och Oregon som inte är ”känd”?

Till att börja med dina referenser har jag upptäckt att nästan alla nationalparker har områden som oftast inte är utforskade eller ignorerade, så jag skulle börja med att leta efter platser som är markerade på parkkartorna som du aldrig har hört talas om. Det finns också några sällan publicerade reseguider som inte längre är på tryck som listar fantastiska platser i statsparker, lokala reservat och så vidare att turister inte åker.

Om du verkligen vill gå utanför misshandlad väg, överväga platser som kör genom platser på väg till andra platser. Varje liten stad i Amerika har intressanta byggnader och landskap som ignoreras av lokalbefolkningen och oupptäckta. För mig är Sacramento-deltaområdet mellan Antiochia och Sacrament full av fantastiska fotografiska platser som ingen någonsin går till. Kör över flera landsbygdsrutter mellan CA och NV och du kommer att stöta på alla typer av intressanta platser som få någonsin har sett, än mindre används för kommersiellt arbete.

Jag tog den långa högvägen och gamla motorvägen 120 över Yosemite, en väg som få använder men lokalbefolkningen och kan vara läskig för vissa människor att köra. Jag såg nästan aldrig människor ännu, jag passerade fantastiska sjöar, berg och vattenfall med ingen som skjuter något av det utom mig.

Senare korsade jag in Nevada på en galen väg, ofta ner till en körfält som delade båda riktningarna genom smala kanjoner. Jag har några av de bästa solnedgångsbilderna jag tagit på ett tag. Under de fem timmar det tog mig att korsa såg jag fler djur och stjärnor (jag körde över i skymningen) än jag sett på länge. Det var också lite skrämmande körning i min pick-up tills jag blev van vid alla kurvor och raviner.

Utah frågas med bakvägar som denna. Tänk också på de många spökstäderna, gruvstäderna och lokalbefolkningen, som du måste ta till de lokala matställena och bensinstationerna och prata med lokalbefolkningen tills de delar med dig de hemliga platserna.

Jag gillar kanjonerna ovanför logandalen, i NV, Valley of Fire State Park och sedan tillbaka in i kanjonerna, Zions, landsbygdens gårdar över hela USA och många andra platser. Köp gamla kartor, inte statliga kartor utan lokala kartor, gå in på lokala museer, särskilt den typ som ser ut som någon kille bara har satt en skylt för att visa upp sin samling konstiga saker. De har ofta lokalt ritade kartor över vattenhål, badplatser, lantlig camping och andra saker som inte finns på några officiella kartor.

Gör sökningar online för lokala småstadsexcentriker, de känner också ofta till intressanta platser med mindre rest.

Lämna en kommentar