Kan fotografen redigera hängslen för äldre porträtt? Jag hoppas verkligen att de kan göra det. Mina tänder är helt raka men mina hängslen kommer att förstöra vibbarna som du vet … någon som känner till Adobe Photoshop?

Frågan som ställdes: Kan fotografen redigera hängslen för äldre porträtt? Jag hoppas verkligen att de kan göra det. Mina tänder är helt raka men mina hängslen kommer att förstöra vibbarna som du vet ... någon som känner till Adobe Photoshop?

Svar: Många av svaren har gett information, men jag ser inte ett svar som är heltäckande. Jag ska försöka ge ett omfattande svar, men jag välkomnar verkligen alla ytterligare inlägg.

Det korta svaret är "ja", en fotograf Kan ta bort hängslen. Tekniken finns. De kan dock erbjuda eller tillåta tjänsterna eller inte. Dessutom är det frågan om de skall retuschera bilden.

Som andra har påpekat kommer den största variabeln sannolikt att vara som tillhandahåller fotograferingstjänster. När jag hör "seniorporträtt" tänker jag generellt på en session som bokas privat av studentens familj och utförs i en studio, på en utomhusplats eller någon kombination därav. Men många skolor erbjuder eller kräver att eleverna har porträtt som tagits av en viss fotograf i skolan under en "bilddag". När detta är fallet är det vanligtvis att se till att varje elev är representerad och att bilderna är konsekventa. Fotografer och / eller företag som gör många sittningar i skolan är vanligtvis under kontrakt och det är extremt osannolikt att de kommer att inkludera retuschering i ett paket. De kan erbjuda det som en uppgradering, men det är helt beroende av deras egen policy. Oberoende bokade privata fotografer är mycket mer benägna att erbjuda dessa tjänster. Ibland kommer kostnaden för retuschering att byggas in i paketet och andra gånger kommer det att vara en avgift. Om en fotograf eller studio inte erbjuder retuschering är det möjligt att de kan erbjuda en release för någon annan att ändra bilden, men det är helt enligt deras eget gottfinnande. När jag talar som professionell fotograf tror jag att det är bäst att övervaka redigeringen internt, men om en fotograf inte är bekväm med Photoshop eller jämförbara program, tror jag fortfarande att det vore klokt att erbjuda utgåvor mot en avgift för att ge kunderna möjlighet att ta sina fotografier någon annanstans för retuschering. Naturligtvis har fotografen alltid kontroll över hur deras bilder används, så kunderna bör ställa dessa frågor innan de bokar.

Slutligen hoppas jag att du tänker på varför det är du vill att dina hängslen tas bort i bilder. Jag hade hängslen två gånger som barn och jag älskade verkligen inte det då, men jag ser tillbaka på bilder från den tiden och jag är glad att de finns. Lita på mig om detta: om 20 eller 30 år kommer hängslen att vara t minst pinsamt med fotot. Oavsett hur cool du tycker att dina kläder och frisyr är nu, kommer du att se tillbaka på dessa bilder och undra vad du tänkte. Om du planerar att dela dessa bilder med vänner nu, kom ihåg att de vet vad du faktiskt ser ut som. Du kommer inte att lura någon och de kanske tror att du är förgäves eller osäker. När människor frågar om retuschering förstår jag verkligen saker som fläckar eller hårborttagning eftersom de är tillfälliga. Att ändra viktiga aspekter av en persons utseende är mindre önskvärt.

Lämna en kommentar