Kan jag använda min rena vita vägg för högupplöst studiofotografering, eller kan det orsaka reflekterande problem? Ska jag köpa en vit sömlös bakgrund istället?

En vit vägg är bra. Det bästa alternativet för högkvalitativ studiofotografering är att ha en ganska stor mjuk låda som bakgrundsbelysning eller en fjärilspanel / scrim med en blixt bakom sig. Den allmänna regeln är att du måste exponera bakgrunden två steg lättare än motivet ... Flytta bara motivet från väggen, sätt blixten på botten och överexponera 2–3 steg. Jag sköt på inget annat än en vit vägg i flera år och använde lager och manipulerade bakgrunder för mina bilder. Det är väldigt få tillfällen när du verkligen måste spendera pengar på redskap för att uppnå ett visst utseende. Den främsta anledningen till att man kan behöva sömlöst papper är om det inte finns någon vit vägg och en stor vit bakgrund krävs. Du kan också använda muslin, vinyl eller hopfällbara vita bakgrunder av företag som Lastolite.

Lämna en kommentar