Kan jag bli en bra fotograf genom att ta en fotokurs?

I slutändan blir du en bra fotograf genom att ta massor av bilder - och lära dig av vad som går fel.

Henri Cartier-Bresson (en berömd fotograf) sa en gång: "Dina första 10,000 XNUMX fotografier är dina värsta" - och vad det betyder i sin enklaste form är, ju mer du gör desto bättre blir du.

Precis som att lära sig ett främmande språk eller spela piano, gör verklig övning mer skillnad än att bara studera tekniker men inte använda dem.

Så om vi nu tittar på din fråga, "Kan jag bli en bra fotograf genom att ta en fotokurs?" - svaret är, inte av sig själv.

Oavsett om du registrerar dig för en fotograferingskurs hjälper dig förbättra din fotografering (ingen enda kurs förvandlar dig på ett magiskt sätt från en medelmåttig fotograf till en fantastisk) beror på ett antal faktorer som:

- hur angelägen och engagerad du är
- om kursen passar din förståelse
- hur bra handledaren är
- oavsett om du lär dig bättre av någon som berättar vad du ska göra, eller om du är lyckligare att ha ansvaret för ditt eget lärande

Till exempel är jag en professionell fotograf men jag gick inte på college för att studera fotografi, och jag har bara varit på två separata en-dags tutorials, studerat under fotografer jag respekterade mycket.

Men genom åren har jag gjort det tagit hundratusentals av foton; jag har tittade på hundratals timmar av YouTube-videor om fotografering och redigering; jag har studerade tusentals bilder tagna av andra fotografer jag beundrar (och målningar) och försökte ta reda på hur och varför de tändes och komponerades på särskilt sätt; och jag har skickade in hundratals foton som skulle kritiseras av andra fotografer.

Och för varje foto jag har tagit som jag är stolt över var det hundratals eller till och med tusentals som jag tog på vägen som inte fungerade. Men att lära mig förstå varför de inte fungerade var det som gjorde att jag kunde förbättra och gå vidare.

Förbättring och progression kommer av att öva, få fel, ta reda på varför det gick fel och försöka igen.

Och igen.

Och igen.

Lämna en kommentar