Kan jag börja bli fotograf med en spegelfri kamera?

Såklart du kan. Perfekt exempel - Sony a7-serien har visat sig vara en konkurrent till Canon och Nikons fullbildalternativ, och kan till och med använda Canon fullramslinser anpassade med nästan samma autofokushastighet som en Canon.

Med det sagt tror jag att du inte borde tänka i termer av vilken utrustning du behöver för att vara fotograf och tänka i termer av vad du vill göra och sedan tänka på den utrustning som passar det. När jag kom in i fotografering började jag spegelfri, fick några kameror i fickformat för resor och så småningom fick jag också en DSLR. Även efter uppgradering till en DSLR slutade jag med att gå tillbaka och få en Panasonic LX100 (mikro 4/3 fast objektivkamera), vilket är min primära kamera idag eftersom det fungerar för mig. Om jag skjuter i en studio tar jag med min Sony a77II DSLR och ett par stora glas, men för att leva livet utanför mitt hus är det ärligt och för stort och för mycket.

Jag säger inte att jag är världens största fotograf, men titta på min Flickr. De flesta bilderna där var antingen spegelfria (Sony NEX-serien), expertlinser (Canon g1xii, Panasonic lx100) eller entusiastficka (Canon g16, Canon s110). Jag tror att bara ett par fotosatser (17 mils vägskott, en del av Saltonhavet) fanns på min Sony DSLR).

flickr

Poängen är att medan bilderna blir bättre med tiden var kameran inte det som gjorde dem bättre, och ofta gjordes bilderna som gjordes i efterföljande bilder med "sämre" kameror än förut. (Btw, exif-data finns där för de flesta bilder om du vill se vad de sköts med).

Den bästa kameran är den du har, och den bästa kameran att äga är den som du känner dig mest bekväm med.

Lämna en kommentar