Kan jag frilansa efter att ha lärt mig bara Photoshop?

Det beror verkligen på vad område du väljer i frilans eftersom du kan uppnå MYCKET med denna programvara. Ursprungligen användes Adobe Photoshop bara för att redigera bilder men nu visar det sig att människor använder Photoshop för mycket olika syften.

Jag använder Photoshop för att redigera bilder, grafisk design, konceptkonst och CG.

Nu för mig fungerar frilans bara med Photoshop när endast karaktärsdesign (bara rita tecknade filmer) eller redigering av bilder behövs. Om jag har min frilansprofil som en “grafisk designer”Vilket jag gör vill jag vanligtvis ange skicklighet i följande programvaror

  1. Adobe Photoshop
  2. Adobe Illustrator
  3. Adobe InDesign

Det här är vad du absolut behöver veta om du vill erövra alla jobb för grafisk design där ute. Lita på mig, det är inte "fler saker att lära sig och / eller en börda" det skulle bara göra ditt liv enklare.

Du skulle behöva Photoshop för att göra designmock-ups för webb- / mobilvävning, för att göra affischer och produktdesign.

Du behöver illustratör för att designa logotyper, ikoner, för typografi, för t-shirtgrafik och sådant.

Du behöver InDesign för att skapa mönster som är specifikt för tryckändamål. InDesign levereras med många verktyg som säkerställer perfekt utskrift för utskrift, något med endast Photoshop kan inte garantera. Jag lärde mig detta på det hårda sättet när min klient var tvungen att spendera 3000 kr på något som inte hade rätt färger (endast vissa CMYK-färger behövdes. För att vara tekniska om det - pantonfärger)

Så för att sammanfatta det kan du ta jobb som bara Adobe Photoshop kan utföra men om du vill expandera och vara skicklig i "grafisk design" -aspekten, då skulle jag föreslå att bli smart med Adobe creative suite (ovan nämnda program) du kan vara oövervinnlig;)

Åh ja, för att börja med frilansarbete föreslår jag en artikel jag kom med för några dagar sedan

Du kan tjäna mycket mer via internet än du kan göra från ett kontorsjobb på 9 till 5. Så här - The Economic Times

Kolla in det och lycka till!

Lämna en kommentar