Kan jag göra professionell nattfotografering med Nikon d3100?

Låt mig berätta en hemlighet om kameror. De är alla extremt kapabla.

Jag försöker använda en analogi för att förklara; Jag har en höftbyte. Jag hade cancer och hade tre operationer på höger höft, och som ett resultat kan jag inte springa. Jag kan typ springa, men jag kan inte riktigt.

När jag gör saker som kräver löpning springer jag inte, jag går riktigt fort och får det gjort. Känslan av tillfredsställelse är densamma, slutprodukten är densamma, men den hastighet och möjliga nåd som den uppnåddes med är inte.

Samma sak med din kamera. Din kamera har en viss uppsättning förmågor. För att ta ett bra foto måste du hitta bästa möjliga balans mellan din iso, slutartid och linser, med hänsyn till deras svagheter, styrkor och förmågor.

Du kan uppnå mind-blowing-resultat med din d3100 om du är uppmärksam på att inte skjuta iso för långt, med hjälp av en anständig lins (du kan komma undan med kitlinserna, om de används ordentligt kan de göra fantastiska saker och ett ganska stabilt stativ.

Redigering i ett anständigt program hjälper också, eller använder kamerans bildlägen om du föredrar att fotografera jpg och inte redigera.

Det är hur du använder det, inte vad det är som räknas.

Lämna en kommentar