Kan jag lära mig att bli en bra fotograf utan DSLR- eller SLR-kamera?Artboard

TL; DR: Japp, ta bara fina bilder.

Jag berättar om en berättelse som någon berättade för mig när jag först sköt.

En nyhetsfotograf och hans fru åkte till en väns hus för middag en natt. Båda paren satt runt bordet och åt och hämtade när vänens fru sa: "Jag såg ditt foto på förstasidan igår. Det var vackert, du måste ha en fantastisk kamera." Fotografen ryckte på axlarna och sa: "Ja, antar jag det. Förresten, den här middagen är utsökt. Du måste ha några fantastiska köksredskap."

Så länge din kamera kan ta tydliga, korrekt exponerade och fokuserade foton är den tillräckligt bra. Enligt min mening och den regel jag följer behöver du inte en bättre kamera förrän du vet allt din kamera kan göra, och den kan inte göra något du vill att den ska göra.

Uppsidan är att din kamera redan har många saker som du kan använda för att få dina foton att se bättre ut än den genomsnittliga ögonblicksbilden. Det här är några av alternativen som din kamera har, enligt den produktinformationslänk som du har i frågan.

  • Exponeringstriangeln kan hjälpa dig att förstå vad många av dessa funktioner betyder och hur du kan använda dem. Jag har använt den här tekniken för att lära dussintals fotografer hur man styr deras ljus. Bländare, ISO och slutartid är en ganska bra förklaring, men om du vill veta mer, låt mig veta så skriver jag en blogg.
  • Bländaren öppnar upp till f2.8. Det är snabbare än något kitlins som jag känner till som kommer med en ingångsnivå dSLR. Lär dig vad bländarnummer betyder och hur olika bländarinställningar kan ändra ditt foto.
  • Du kan ändra autofokus. Du bör använda flerpunkts-AF. Det ger dig möjlighet att välja exakt vilken punkt i ditt foto du vill vara perfekt fokuserad. Gör din kontaktpunkt så specifik som möjligt. När jag till exempel tar ett foto av en person fokuserar jag inte bara på deras ansikte, jag kommer att sätta mitt fokus på deras främsta öga eller något liknande. Detta är kopplat till ditt bländarvärde, så den här länken kan hjälpa: Fotografering 101 Handledning: Hur man använder bländare och skärpedjup
  • Du kan ställa in din ISO, och du borde. Lita inte på att din kamera gör det här. Vänja dig med att ställa in det själv så blir det andra natur.
  • Samma sak med vitbalans. Att lära dig hur du använder det hjälper dig. Förstå vitbalansen
  • Välj hur du vill att din kamera ska mäta ljus. Vill du att det ska försöka exponera området i din aktiva kontaktpunkt ordentligt, eller vill du att det ska försöka exponera hela bilden korrekt. Hur som helst, lär dig hur du använder din exponeringskompensationsknapp. (använd inte alternativet mittvikt.)
  • Sluta fotografera med Auto eller någon av de förinställda inställningarna. Lär dig hur du använder P (program), A (bländarprioritet), S (slutartidsprioritet) och M (manuell). Välj vilken du föredrar och använd den, jag föreslår att du använder A eller S för det mesta av din fotografering, och bara använda P och M när du behöver det.
  • Fotografera i RAW eller RAW + JPEG. RAW är bättre för redigering, vilket du kanske inte är bekymrad över nu, men jag önskar att jag sköt i RAW när jag först började fotografera. Det här är en praktisk läsning om ämnet: RAW vs JPG (Ken Rockwell)
  • Använd inte den inbyggda blixten. Bara inte. Bra, om du insisterar på att använda den, leta upp DIY-ljusskopor, DIY-flash-studsar och DIY-flashdiffusorer.

Men viktigare än något av det är arbetet med din komposition och timing. Detta kommer med övning och att titta på bra fotografering. Tillbringa 5-10 minuter om dagen och titta på andras arbete. Ta reda på vad det är du gillar och ogillar på fotot. Bläddra runt Flickr för att se bra och dåligt arbete.

På allvar är användaren den viktigaste delen av en kamera. Här är en video av en professionell fotograf som skjuter lite sport med en Lego-kamera:

Lämna en kommentar