Kan jag sätta in fotokopierad check?

Enligt min erfarenhet absolut inte. Tänk på det på det här sättet - du kan inte ta en legitim $ 20-check och kopiera den och har nu två legitima kontroller på totalt $ 40. Kommer du ihåg den originalkontrollen? Det är fortfarande giltigt. Det går bara inte, tyvärr.

Jag tycker att frågan som teknisk förfrågan är ganska intressant, och det är verkligen kul att utforska idéer. Men jag vill varna dig för att det faktiskt kan försätta dig i allvarliga problem om du försöker detta. Jag inser att det inte låter som om det skulle betyda så mycket, och om det inte fungerar, vad är då problemet?

Följ mig här. När en person skriver en check till dig lägger de sin originalsignal eller faxsignatur på checken för att validera kontraktet. Om du kopierar deras check plus signatur och sedan presenterar kopian som ett förhandlingsbart objekt kan du anses ha förfalskat deras signatur. Jag är inte advokat, så detta bör inte tas som juridisk rådgivning. Jag bygger bara ett litet sammanhang till varför jag har svarat som jag har.

Redigera: Att göra en kopia av en check är inte riktigt ett problem och görs ofta. Det är här du bara vill ha en post av artikeln. Att försöka förhandla om kopian är där frågorna spelar in.

Jag hoppas verkligen att det hjälper och svarar på din fråga.

Lämna en kommentar