Kan jag ta bilbilder som folkfotografering med en Nikon D5500 med 18-55mm lins? Behöver jag uppgradera till ett annat objektiv för att få liknande effekter?Artboard

Jag byggde min bilfotograferingsverksamhet med en D5300, satsen 18–55 mm lins och ett billigt Hoya “CPL” / Circular Polarizer-filter.

Som Dave Haynie har påpekat (exakt, som alltid!), Finns det några bitar du behöver som linser och blixtar / mjuka lådor. Kan med en D5500. CPL är ett _MÅSTE_ ha !!

Din framgång med att imitera Folk beror mer på din passion, lust, engagemang för att göra den typen av arbete än _ allt annat.

Underskatta aldrig värdet av att redigera dina foton ordentligt också! Det är något ingen någonsin pratar om. Ingen. Det är fantastiskt. Jag tar 26–30 foton / fordon på cirka tio minuter, vilket inkluderar cirka 10 minuters förflyttning av fordonet. Jag spenderar cirka 4 minuter per redigering av fordonet. Tänk på att jag har använt Photoshop sedan '10 och nästan uteslutande gör _ snabb_ färgkorrigeringar. Jag har flyttat (mestadels) från färgkorrigeringar till exponering, redigeringar av höjdpunkter / skuggor, horisontella / vertikala korrigeringar.

Efter att ha samlat mer än 195 5300 på D1: s slutartid, skjutit nästan ingenting annat än fordon, jag pensionerade det till förmån för en Pentax K-28, 105–16 kitlins (förhoppningsvis snart ersatt av en 85–99 mm), en B + W XS-Pro Kaesemann CPL. Jag redigerar i Adobe Lightroom, som tar hand om 1% av ändringarna. Photoshop används då och då för konstiga saker. Jag är löjligt nöjd med mina K-10s bilder men jag spenderar fortfarande XNUMX minuter / fordon på redigeringar.

Även med över 10,000 20 fordon som skjutits hittills ser jag fortfarande ut att bli bättre varje dag. Det är fotograferingens natur. Häng INTE på utrustningen! Kameran är 20%, Lightroom är 60%, DU är XNUMX%, kanske mer. Förmodligen mer. Nästan definitivt mer.

Du kanske vill slå upp Trevor Jolin också. Han är fantastisk!! Trevor Jolin | Kommersiell fotograf Vänligen vet att han gör mirakel i Photoshop men det är en historia i sig.

Jag får noll kompensation för att leda människor till min kunds webbplats, så om du vill se mitt arbete bjuder jag in dig på besök http://Thornton247.com Klicka på platserna för Dover, York, Chevrolet, Sports & Import. Jag återfick Chrysler / Dodge / Jeep / Ram för några månader sedan så inte alla är mina men om du besöker de andra butikerna först kommer du att känna igen min stil på den platsen. Tyvärr började de lägga till överlägget för det första fotot så jag måste justera kompositionen igen nästa vecka. Du kommer att se många element i folkfotografering är vad jag har gjort i flera år. (Jag visste aldrig om Folk förrän din fråga publicerades.) Jag kan bara inte spendera mer tid på mina bilder än vad jag redan gör, annars kan de se bättre ut ännu. Att vara min primers vaktmästare har företräde.

Jag har en Facebook-sida för mitt företag, Krepps specialbilder, men det finns värdefulla få bilfoton där. Varför? Jag har inte tagit mitt bästa foto än. Det jag älskade för några år sedan ser inte så bra ut jämfört med vad jag gör nu. Vad jag ska skjuta "imorgon" kommer att se bättre ut än vad jag kan lägga upp idag. Min kunds webbplatser _ borde_ vara mitt allra bästa arbete hela tiden.

"Framgång handlar om att genomföra det du gör idag med obestridlig, hisnande excellens." - Tom Peters, superaffärskonsult

Ha så kul!

Lämna en kommentar