Kan jag vara fotograf med hjälp av smartphones?

Visst, ta bara en telefon och ta en bild! Där är du fotograf. Om du vill bli en enastående telefonfotograf kan jag ge dig lite tips som jag själv försöker använda. Jag blev intresserad av telefonfotografering för drygt ett år sedan när jag gick med på mitt universitet. Jag ville kunna fånga saker runt omkring mig som jag uppfattade dem. Jag ville kommunicera med människor genom bilderna.

Det första jag lärde mig var att manuellt fokusera när jag tar en bild. Att fokusera manuellt på vad du vill fånga gör mycket skillnad. Bilderna ser tydligare ut och ibland kan du också använda detta till din fördel för att suddiga ut något eller bara leka med hur en bild ser ut.

För det andra, bli konstig. Om du måste göra konstiga poser för att fånga en viss vinkel, gör det! Jag har varit i situationer där människor passerar mig och ger mig besvärliga blickar men vem bryr sig. Jag lämnar med något som är värdefullt och det är allt som betyder något. Det faktum att du använder din telefon gör det enklare. Vi lever i en värld där människor är ständigt på sina telefoner så att du inte kommer att sticka ut om du står i en folkmassa och tar bilder. Ingen kommer ens att märka så var kreativ!

För det tredje, använd sociala medier och appar till din fördel. Jag har ett Instagram-konto där stjälntelefonfotografer och ibland meddelar en eller två och ber om tips. Det är också ett bra ställe att visa upp ditt arbete och få feedback. Likarna ökar också din moral så det är ett plus! Du kan också redigera bilder med appar och detta kan göra att en sak eller två sticker ut.

Slutligen, sätt inte gränser för dig själv. Jag har sett några förvånande telefonfotografer som tar bilder 10 gånger bättre än människor som har dyra kameror. Varje bild som tas erbjuder ett tillfälle att lära sig. Bli aldrig trött. Använd varje tillfälle att lära dig.

Lämna en kommentar