Kan någon med fotografiskt minne ha ADHD?

I den mån det finns ett fotografiskt minne, ja.

Mitt minne är nästan eidetic, och min ADHD är svår. Jag kan verkligen glömma saker, men jag glömmer inte mycket - förutsatt att jag först absorberar det.

Det beror naturligtvis på vilken typ det är. Ibland går jag över rummet och kan inte komma ihåg varför. Men jag kommer ihåg nästan allt jag läste, oavsett hur länge sedan, det mesta av vad folk säger, och jag glömmer inte hur man stavar ord eller sådant. Jag visste ärligt talat att det inte var typiskt förrän jag var i 30-talet, åtminstone.

Jag upplevde några trauma som har påverkat mitt minne, men totalt sett är mitt minne för bra på att komma ihåg saker som jag inte behöver eller vill komma ihåg, och verkligen ineffektivt i hur det kommer ihåg saker som faktiskt är användbara. Jag måste ofta återvända till början av en konversation och komma ihåg det hela för att jag ska komma ihåg något specifikt som sagts. Det är också mer troligt att jag kommer ihåg vad som egentligen sa än vad som menades, så jag måste ta extra tid att överväga orden. Nu är det bra i den meningen att jag är mindre benägna att dra slutsatser, men det är inte effektivt och jag glömmer ofta att de flesta andra inte gör det, så det kan orsaka felkommunikation. Och det är naturligtvis inte bara konversationer som jag minns på det sättet. Nu när jag är äldre och jag förstår hur min hjärna är konstig är det i allmänhet mindre problem, men det orsakade mig inget slut på problem under större delen av mitt liv.

Jag tror inte att denna konstiga karaktär av hjärnanslutning verkligen är relaterad till min ADHD; Jag tror att det är något jag mest ärvt från min far. Ibland kämpar jag med mitt arbetsminne, som de flesta med ADHD, men det är mest när jag är trött eller superstressad eller överbelastad. Arbetsminnet är en aspekt av den verkställande funktionen, men det handlar mer om huruvida du kan komma ihåg något när du gör det eller göra något relaterat till det. Det är därför jag kan glömma varför jag gick över rummet men fortfarande minns slumpmässiga saker jag läste i en tidning för 15 år sedan.

Så som jag ser på det har jag faktiskt inget särskilt minne. Jag har en dålig glömska.

Lämna en kommentar