Kan Nikon d3300 med kitlins användas effektivt för svagt ljus eller nattfotografering?

(Ledsen för min engelska) Det är ganska roligt för för två dagar sedan skulle jag ha trott att svaret på din fråga var: ”NEJ! D3300 med kitlins är inte bra för svagt ljus ”. Idag tror jag att svaret är "Ja och nej."

Jag köpte D3300 för några månader sedan efter förslaget från en fotografvän till mig. Jag såg hans grejer med D3300 och 18-55 och jag var som "jeeeez" ... jag blev bara blåst bort. Kolla in det själv: https://www.flickr.com/photos/tonycanossa/

Jag skjuter manligt studioporträtt med speedlights och strobe och D3300 presterar bra. Du skulle inte gissa om jag använder en pro-kamera eller en startnivå. Bilderna är skarpa och skarpa och med efterproduktion kommer du att förvandla din bild som du vill. Men utrustningen ger en enorm mängd ljus.

Jag gjorde också några experiment med svagt ljus (No night ph.) Bilderna med hög ISO var riktigt bullriga. Jag kunde fortfarande få fina familjeporträtt fulla av poesi. Jag visade mina saker för familjär och vänner och ingen gav en aning om alla de tekniska frågor som vi så mycket tar hänsyn till ... men ja ... det var bara familjebilder.

Igår bad min syster, en pro tangodansare, mig om några teaterinspelningar. Jag gick med min D3300 och 55-200 och jag njöt verkligen av natten. När jag åkte hem blev jag riktigt besviken över bullret vid hög ISO. Hur som helst skickar jag ett urval till min syster och hon delade det med andra dansare som var involverade i showen. Återkopplingarna som jag fick var riktigt bra. De GE INTE DAMN om ISO och sånt. De älskade bara vad jag kunde fånga med min kamera.

(Handhållen - 1/250 - f4.2 - ISO 6400 / .jpg rakt ut ur kameran - jag skjuter RAW + jpg btw)

Så ... Du kan definitivt få bra bilder med din D3300 i miljöer med svagt ljus och hög kontrast. Människor kommer att älska det. Men om du är en kräsen typ av kille kommer du snart att känna behovet av något bättre än så. Och det är Fx-kamera med Fx-objektiv.

Lämna en kommentar