Känner du till någon form av bröllopsfotokatastrof som någonsin har hänt dina vänner eller släktingar?

Jag kan tänka på två katastrofer. En, min kamera bestämde att det var ett slöseri med att stoppa ner linsen, så allt verkade gillat att det fungerade bra, förutom att allt skjutits vidöppet. Jag har alltid en säkerhetskopia, men under filmdagarna fick man inte se vad som hände. Så det föll mig aldrig att något var fel. Men en exponering som borde ha varit f / 8 var faktiskt vid f / 2.8. Skyddsfria negativ, du kunde inte se solen genom dem. Jag kunde verkligen inte be om ursäkt, jag återbetalade naturligtvis hela avgiften. Jag erbjöd mig att göra en sminkfotografering av vem de än kunde runda upp gratis. Jag kände mig verkligen hemsk.

Min assistent som hade arbetat för mig i ett år, skruvade upp och gav mig en rygg som han hade laddat av något hjärnfartfel med svartvitt film. Naturligtvis var detta formalerna. Jag upptäckte det i receptionen, informerade bruden och brudgummen, som då var bra med misstaget. Efteråt, veckor senare, var de inte lika bra med det.

Det var en tredje katastrof som jag kan minnas, min assistent, en annan, jag var tvungen att skjuta, hans närvaro på jobbet var problematisk. Jag kunde inte lita på honom dagligen. Strax därefter gick jag för att leverera en kunds bröllopsbilder och hela filen var borta. Jag trodde kanske felaktigt, så jag tittade bokstavligen igenom flera arkivskåp för klienters arbete i hopp om att de precis fick skjutas in i ett annat kuvert. Nej! Det var väldigt deprimerande. Jag återbetalade deras pengar, de hade bevisen, men bevisen trycktes på texturerat papper. Ändå kopierade jag alla och gav dem alla negativa, det var det enda jag kunde tänka mig för att lösa problemet.

Det var det, 100 bröllop och tre katastrofer, för mig är det tre för många, men jag antar att om du gör tillräckligt med något kommer det alltid att finnas något som går fel. Jag känner mig fortfarande dålig om dessa tre bröllop, och det har gått trettio år.

Lämna en kommentar