Kommer jag att förlora alla mina foton genom att stänga av iCloud-fotobiblioteket?

Tack för A2A.

Det korta svaret är nr.

Att stänga av iCloud Photo Library stoppar bara synkroniseringen mellan din Apple-enhet och iCloud-servern.

I själva verket ursprungliga kopiera av dina bilder och videor kommer förblir in icloud.

Så om du gör detta för att minska ditt iCloud-lagringsutrymme hjälper det inte.

För att återta iCloud-lagringsutrymme som tas av iCloud Photo Library måste du:

  • ta bort foton och videor manuellt från iCloud.com/#photos
  • eller ta bort dem från en annan Apple-enhet synkroniserad med iCloud Photo Library
  • eller inaktivera och ta bort iCloud Photo Library manuellt

Vad som händer när du stänger av iCloud Photo Library på din enhet beror på:

  • om Optimering av iPhone / iPad / Mac-lagring har aktiverats eller inte
  • och hur mycket tillgängligt lagringsutrymme du har på din Apple-enhet

Optimera lagring stängdes av

I så fall lagras den fullständiga upplösningen av ALLA dina bilder och videor på din enhet.

Du kan fritt exportera bilder och videor som är lagrade på din enhet till en extern hårddisk eller en dator via USB.

Alla nya bilder som du tar med din iPhone laddas inte upp till iCloud längre.

Alla bilder som laddas upp till iCloud Photo Library (via iCloud.com eller en annan enhet) laddas inte ner till den enhet där iCloud Photo Library är avstängt.

Optimera lagring var PÅ

Om du aktiverade Optimera lagring på din enhet kanske du inte kan behålla alla bilder och videor på den efter att du har stängt av iCloud Photo Library.

Om det interna lagringsutrymmet på din enhet inte kunde rymma hela fotobiblioteket lagras en lägre upplösning av dina bilder och videor på din enhet.

I så fall blir du tillfrågad om du vill behålla eller ta bort dina foton och videor när du stänger av iCloud Photo Library.

Tyvärr är det här meddelandet inte särskilt tydligt och visas om din enhet har tillräckligt med lagringskapacitet eller inte:

  • om du väljer "behåll" och din enhet har tillräckligt med lagringsutrymme hämtas versionen av dina foton och videor i full upplösning från iCloud
  • om du väljer "behåll" men din enhet inte har tillräcklig lagringskapacitet avbryts processen eftersom den inte kan fortsätta
  • om du väljer "ta bort" förblir bilderna och videoklippen i full upplösning på din enhet OCH bara de med lägre upplösning raderas

Om det inte finns tillräckligt med utrymme på din enhet för att hålla en kopia av alla dina bilder och videor går de inte förlorade eftersom de fortfarande är tillgängliga via iCloud.com eller från en kompatibel dator.

För mer information om iCloud Photo Library, besök:

Hoppas detta hjälper!

Lämna en kommentar