Lider fotografering av för många klichéer? Söker vi ibland för att ta bilder av vissa saker för att cementera en bild som fotograf?

Citat wiki: A klyscha or klyscha är ett uttryck, idé eller element i ett konstnärligt arbete som har blivit överanvändt så att det förlorar sin ursprungliga betydelse eller effekt (Cliché - Wikipedia)

Jag skulle jämföra fotografering och filmskapande för detta svar.

Det skapas mycket innehåll idag - i form av foton och till och med filmer, så det blir repatition och omarbetning av många saker. Det är så människor lär sig, förbättrar sina färdigheter och kanske bara gör något bättre än vad som gjordes tidigare.

Du har rätt i att tro att detta händer inom fotografering. Jag vet hur många bilder jag har tagit som är ungefär samma typ av foton som människor tar, eller försöker återskapa en idé eller ett foto som jag har sett någonstans tidigare.

Jag lärde mig att du måste göra något mycket för att bli till och med anständigt för 'bättre än anständigt' på det. Allt behöver tålamod - att lära sig och att öva. Jag förstod att vid fotografering kan du inte bara bli bra på det genom att gå ut i naturen och försöka fånga foton med hjälp av några fotograferingsprinciper. Du måste också lära dig vad som fungerar och förstå varför det fungerar - detta kommer bara genom att titta på andra foton, uppskatta arbetet som läggs in i det, lära av det och försöka se om du kan göra detsamma. Jag skulle inte kalla detta imitation, eftersom du måste anstränga dig för att ta ett sådant foto. Jag skulle göra detta bara för att förbättra mina egna färdigheter, förstå vad som behövs för att göra den typen av ett foto - när det gäller tid, tidpunkt för foto och allt annat också. Men bara om jag gör det vet jag att jag kommer att bli bättre på det. Endast genom att försöka, misslyckas, fixa mina misslyckanden och försöka om och om igen blir jag bättre. Så ja, det behövs att göra hundratusen ännu fler klichéer innan du kan göra ett mästerverk.

Lämna ett foto som jag tog över ett år tillbaka. Det kan se ut som en kliché. men jag kan säga er, det tog mig många försök och mycket episka misslyckanden tills jag fick något så här:

https://www.flickr.com/photos/kaushikgopalan/22790597979/in/album-72157658355378419/

Lämna en kommentar