Måste alla ”professionella” fotografer använda en fullbildskamera?

Det finns tre skäl som hoppar fram i mitt sinne för att jag inte väljer en fullbildskamera: kostnad, vikt och hur kameran ska användas. Kostnaden är stor. Även begagnade helramskroppar kan själva gå upp till $ 1000 beroende på deras tillstånd. Begagnade kameror i fullformat i gott skick kan vara svåra att hitta, att starta. På samma sätt finns det också övervägande av linser. Vissa linser som används på gröda sensorkameror kan fungera på helskärmskroppar, men bildskärpan kan äventyras (särskilt inom teleområdet). Så då kan en person bestämma sig för att köpa ett objektiv som är utformat för fullbildskamera, och det är ett riktigt dyrt arbete. Det är också mer involverat eftersom du har fler tillverkaralternativ att överväga.

När du väl har lagt ihop alla dessa bitar, hur mycket väger det? Jag blev ganska förvånad när jag uppgraderade beskurna sensorkroppar (här går från en D5100 till en D7200) för ett och ett halvt år sedan. Jag hade hyrt en D7200 några månader innan jag köpte den, så jag hade en aning om att jag skulle bära mer. Det tog fortfarande lite tid att anpassa sig till och se hur det kändes i mina Trump-händer. På allvar har jag små händer. Jag upptäckte också att en crossbody-kameraväska inte skulle fungera för att bära denna rigg runt. Det hade inte tillräckligt med stöd, och min axel skrek efter nåd efter en veckolång resa till New Orleans där jag gick över hela skapelsen och sällan fick chansen att lägga ner min väska. Jag slutade med att uppgradera min väska till en superkomfortabel Tenba-väska som jag absolut älskar. Om jag bestämmer mig för att uppgradera till en större kropp i framtiden ska den här väskan hålla. Men det kanske inte, så det kan hända att jag får en ny väska för att hantera framtida viktökning.

Naturligtvis dyker frågan om varför jag till och med kan överväga en annan kroppsuppgradering. Det är en mer specifik version av vad någon planerar att använda en kamera till och varför de kan (inte) köpa en fullbildskamera. Fir någon som väljer att bära något annat än sin telefon, det kan helt enkelt handla om att få bilder av bättre kvalitet av sina barn som leker i höghastighetssporter som hockey. Eller de kan ha en fågelskådningshobby som kanske inte kräver en fullbildskamera (något som kan vara för mycket att dra om de ständigt flyttar för att spåra fåglar). Själv gillar jag att ta mina gränser fotograferingsmässigt men skriver vanligtvis inte superstora bilder. Jag är också vid en punkt där jag skulle hitta alla funktioner på fullbildskameror som en distraktion. Även om jag brukar hålla mig till manuellt läge på min D7200 finns det funktioner som jag vill undersöka men har ännu inte gjort det. Jag kanske känner mig redo att uppgradera när jag har gjort det. Det kan dock ta ett tag. För närvarande tycker jag att en beskuren sensorkamera fungerar ganska bra för mitt rese- och inomhusfotograferingsarbete.

Lämna en kommentar