Min fästman och jag vill ha ett bröllop med endast nära familj och vänner. Jag har en mycket stor familj och jag vill bara fråga tio personer, hur förhindrar jag drama om vem som kan och inte kan gå?

Vi stötte på den här frågan vid vårt bröllop förra året, även om vi hade en större gästlista än vad du har att göra med.

En sak som jag skulle föreslå är att undvika att publicera mycket om dina bröllopsplaner på sociala medier. Det kan minska antalet människor som frågar dig "Är jag inbjuden?" eller "Var är min inbjudan?"

Du kan fortfarande få människor efter det att de ser bröllopsbilderna eller hör att du är officiellt gift och frågar varför de inte var inbjudna. Vid den tiden kan du helt enkelt svara att du bara ville ha ett mycket litet bröllop och bara kunde bjuda in x-antal människor. Om du känner behov av att jämna ut saker kan du lägga till att du hade en begränsad budget att arbeta med och att din gästlista inte ändrar hur mycket den personen betyder för dig.

Jag blev lite förvånad över att vi fick folk att kommentera hur de inte blev inbjudna till vårt bröllop. Även om jag förstår att de kan ha varit besvikna, var det inte något emot dem på något sätt. Vi valde att bjuda in våra närmaste familjemedlemmar. De som vi inte bjöd in som talade var familjemedlemmar som aldrig egentligen hade något med oss ​​att göra - vi hade dem som vänner på sociala medier och maybe såg dem en gång om året för Thanksgiving. Kanske.

Lämna en kommentar