Min man har avslöjande bilder av sin före detta fru i sin telefon. Jag raderade dem när han lämnade rummet och han blev upprörd. Skulle inte han bli upprörd betyda att han fortfarande har känslor för henne?

Det är inte bra att du använde hans telefon för att radera någonting av hans. Det rätta sättet att hantera detta skulle ha varit att inleda en diskussion om dina känslor över bilderna och ha ett hjärtsamtal.

Det förflutna är dock förflutet.

Jag kommer att säga så mycket, av personlig erfarenhet:

När jag var i ett relativt nytt förhållande för några år sedan, men förbi "Jag älskar dig", gjorde jag en upptäckt som din. Jag kände att det fanns en fnissande fråga mellan honom och jag som höll tillbaka på vår emotionella, mentala och fysiska intimitet.

En dag, när jag besökte min pojkvän och lagade middag åt oss, hade jag en fråga till honom. Så jag gick till hans hemkontor där han var online. Dörren var vidöppen, så jag gick fram och slog mina knogar på dörrkarmen i trä. I ögonblicket innan han hade tid att göra någonting såg jag hans tapeter.

Det var ett porträtt av kvinnan han hade varit gift med långt före mig (som av alla konton helt hade nukat honom i en otäck walkout och skilsmässa). Hon log och hennes ansikte fyllde skärmens skärm.

Jag visste det just då. Vi var tre i det förhållandet, och jag tänkte inte förmörka kvinnans spöke som han sannolikt fortfarande ville ha.

När jag fattade mitt beslut då och där sa jag ingenting. Vi hade en trevlig middag och jag ursäktade mig efter städning och gick i pension hem för en tidig kväll.

Han visste antingen vad jag hade sett eller hade lagt två och två ihop när jag inte ringde honom eller svarade på e-postmeddelandet som han skickade mig för att prata om nästa helg. Det var det. Det var över. Vi argumenterade inte eller kämpade eller snyftade och skrek och slängde dörrar. Vi hade diskuterat bristen på djup i vår intimitet och jag hade sagt honom att inget monogamt förhållande överlever inkluderingen av en tredje person.

Ett rent, inget dramapaus gav mig lugn och utan tvekan var det lätt för honom att gå vidare.

Som det också var för mig.

HTH.

Lämna en kommentar