Min pappa höll ett tal vid min äldre systers bröllop som bekräftade att han älskar henne mer än mig. Jag ska gifta mig snart, och tanken på att han talar mot mig får mig att vilja gråta. Vad gör jag?

Hallå där -

När du tittar på svaren du har fått använder du en stor del till att ringa namn och lägga tillbaka skulden på dig. Låt mig be om ursäkt för att du måste se dessa svar, eftersom det uppenbarligen ligger i ditt sinne och det sista du behöver är att någon marginaliserar dina känslor, särskilt när ett bröllop kommer upp.

Jag har upplevt samma sak som du beskriver, men i mitt fall föredrog min mamma mig och min far föredrog min syster. Detta är inte "barnsligt" eller "ett barns reaktion", det är ett familjärt tillstånd som kallas Parental Alienation Syndrome, och det är en av de mest förödande formerna av övergrepp som en förälder kan göra.

Jag är förskräckt över några av de svar du har fått och vill försäkra dig om att inte alla på detta forum är dömande och om du tror att dina känslor är verkliga, bör de valideras.

Det låter som om du är mitt i att planera ett eget bröllop, vilket är en av de mer stressiga aktiviteterna någon kan vara involverad i, och dina känslor om din alienation har varit i framkant i ditt sinne förutom all den stressen .

Om dina föräldrar fortfarande är tillsammans rekommenderar jag att du pratar med din mamma om dina känslor och får hennes inlägg om hur du ska gå vidare. Förmodligen har hon känt din far längre än du har och kanske kan bekräfta dina känslor eller försäkra dig om att det du tror händer kanske inte är fallet.

Om din mamma inte är ett alternativ skulle jag prata med din far en-mot-en utan systern närvarande och berätta för honom hur du mår.

När jag konfronterade min mamma om den föräldralångskap som ägde rum i min familj fick jag inte det resultat jag hade hoppats på, men jag fick mina känslor och observationer validerade och anklagades inte för att vara barnslig.

Om din mamma inte är ett alternativ skulle jag uppmana dig att försöka kontakta en professionell rådgivare och diskutera dina känslor med dem. Det kan vara svårt att hitta en bra rådgivare ibland, så nöj dig inte med en som får dig att känna dig defensiv och / eller inte kunna diskutera dina känslor.

Föräldrarnas alienation är en svår sak att hantera och jag är ledsen att dess effekter är så verkliga för dig. Definitivt hitta någon som du kan prata med, som kan vara sympatisk och lyssna, annars kommer motviljan i dig att byggas.

När du väl har fått tydlighet och / eller bekräftat att situationen är exakt hur du ser det eller inte, kommer du att ha mer information för att fatta beslut om huruvida du vill att din far ska hålla ett tal vid ditt bröllop.

Var försiktig och hänga där

D-

Lämna en kommentar