Mina föräldrar stöder inte olika karriärval jag vill eftersom de vill att jag ska bli sjuksköterska. Jag vet inte vad jag vill göra längre. Jag gillar kosmetologi, spädbarn, djur och fotografering. Vad ska jag göra?

De säger, om din passion är ditt yrke, skulle det inte kännas som att arbeta någon dag.

Du kan faktiskt bedriva allt ovanstående. Du kan studera och bli kosmetolog. Du kan på sidan kanske starta en liten creche, för din smak för spädbarn, eller ha din egen. Och du kan ta vildlivsfotografering som en hobby, som skulle ta hand om din kärlek till djur och fotografering. Jag tror att det skulle ta hand om allt du gillar att göra. och om du någon gång känner att du inte vill göra något av det, ta bara upp vad du vill göra vid den tidpunkten. Det är ditt liv. Lev det som du vill.

När det gäller föräldrar tror jag att du är tillräckligt gammal för att veta vad du vill ha i ditt liv. Och även om du inte gör det, är det OK att experimentera och prova olika saker i livet. Det handlar inte om något mål eller syfte trots allt. Det är en resa du är på. Du behöver inte nödvändigtvis göra vad de vill att du ska. De kan ha ett annat perspektiv på saker som inte stämmer överens med ditt. Om du vill kan du försöka förklara dem din. Om de förstår är det bra för er båda. Om de inte gör det räcker det kanske bara att se dig glad vad du gör.

Lämna en kommentar