Mina föräldrar vill att jag ska betala för mitt eget bröllop. Hur kan jag förklara att det är deras skyldighet att betala?

Mina föräldrar vill att jag ska betala för mitt eget bröllop. Hur kan jag förklara att det är deras skyldighet att betala?

Det är traditionellt i många kulturer att fruens familj ger en medgift. Men medgift är bara vad brudens familj har råd med. Det verkar för mig som att föräldrar som betalar för ett bröllop ersätter traditionen med en medgift. Jag är inte helt säker på att en tradition motsvarar en plikt. Men för argumentets skull, låt oss säga att det gör det.

I så fall tror jag att det är din plikt att acceptera vad de har råd som bröllop. Och om de inte har råd att ge ett bröllop, av någon anledning, bör du vara vuxen nog för att räkna ut ett annat sätt att göra det. Det är inte en förälders plikt att ge ett bröllop och gå i skuld för att göra det. Det var deras plikt att mata och klä dig när du växte upp, men det var inte deras plikt att förse dig med designerkläder eller hummer och biff varje kväll till middag.

Det finns många sätt att ha ett perfekt vackert bröllop och fortfarande inte spendera en förmögenhet oavsett vem som betalar för det.

  • Många har en gudstjänst följt av en mottagning i kyrkan som bara kan vara kaffe och bröllopstårta.
  • Vissa människor flyr och har en enkel mottagning för familj och vänner senare.
  • En av mina vänner hade ett picknickbröllop. Det var ett utomhusbröllop, så ingen kostnad där. De tillhandahöll en typisk picknickmeny som familj och nära vänner hjälper dem med.
  • Min systerdotter gifte sig nyligen i ett YMCA-läger vid floden i norra Michigan, en billig plats. Eftersom detta par var lite äldre och arbetade betalade de mycket för det själva. Övningsmiddagen hölls på en utomhuspaviljong och var en picknick som jag gav 25 pund potatissallad för. Familjen hjälpte till med detta, men de bidrog också till kostnaden. Jag betalade för ett countryband. Hennes pappa (min syster, hennes mamma, dog när hon var 16) betalade för sin brudklänning och hon bar sina cowboystövlar som skor. Bruden och brudgummen betalade för den serverade middagen. Det var gemensamt arbete, men bidrag var frivilliga och inte en skyldighet.
  • Vad sägs om en fotograf? Detta kan vara en enorm kostnad idag. Min far gjorde bröllop som professionell fotograf, så vid mitt bröllop kostade det ingen fotograf. En av hans vänner - också en professionell fotograf - gjorde det för $ 50 och gav bara min pappa de negativ som han utvecklade. Jag är säker på att han återvände tjänsten någon gång! (inga digitalkameror eller mobiltelefoner för 50 år sedan!) Men du behöver inte ens betala för den kostnaden längre. Alla har en mobiltelefon. Alla är på Facebook. Starta ett onlinealbum på Facebook och låt alla bidra till det. Om du vill ha ett fysiskt album kan du välja dina favoritbilder, skriva ut dem och skapa ett album. Om ditt album någonsin förstördes i en brand, kan du enkelt skapa det igen. Om du och dina vänner alla har iPhones kan de AirDrop-bilder till din telefon hela kvällen.
  • Och om vi talar om Facebook behöver du inte ens skicka ut dyra bröllopsinbjudningar. Du kan skapa ett evenemang på Facebook och bjuda in alla på det sättet.
  • Slutligen, när min son gifte, hade vi ett litet bröllop och middag i vårt hem för 25 personer eller så, främst deras vänner. Min moster, som var präst, gifte sig med dem i vårt familjerum på nyårsafton vid en stearinljusceremoni framför vår eldstad. Jag hyrde vita stolar för tjänsten och dekorerade dem själv med vita band. Efter gudstjänsten bad jag männen att bära stolarna på övervåningen (vårt hem är en tri-nivå) och placera dem runt borden där vi hade en serverad prime-rib-middag. Hela affären var cirka 500 dollar. Det skulle ha kostat ännu mindre om jag själv hade gjort maten, men vi hade råd med $ 500 och vi ville njuta av bröllopet och inte jobba med det. Hon köpte en enkel men elegant klänning som hon kunde ha på sig igen vid framtida nyårsfester och min son hade på sig en kostym. De gick ut med sina vänner efteråt förmodligen till en nyårsafton någonstans. Jag är inte säker eftersom jag inte följde med.

Det var en underbar service och atmosfär för dem att börja sitt gifta liv. Det är vad du behöver fokusera på istället för vad du föreställer dig är din förälders plikt. Och precis som det inte är dina föräldrars skyldighet att betala för ett extravagant bröllop åt dig; du skulle vara mycket ansvarig för att inte börja ditt gifta liv med en enorm skuld för ditt bröllop. Håll det enkelt. Du kommer att njuta av det lika mycket och ha underbara minnen av det.

Lämna en kommentar