När du loggar in på iCloud på flera enheter och slår på iCloud-fotobiblioteket på en enhet, aktiveras det automatiskt på de andra enheterna?

Det korta svaret är Nej.

När du aktiverar iCloud Photo Library på a enhet för första gången:

  • du kan behöva uppgradera din iCloud-lagring Planen
  • bara bilder och videor på den där enheten starta uppladdning till iCloud

Observera att det kan ta ett tag (i vissa fall flera dagar, beroende på antalet foton och videor samt hastigheten på din internetanslutning).

Det är därför det rekommenderas att göra det på snabbt Wi-Fi och helst över natten.

Att se status av denna uppladdningsprocess:

  1. På iPhone / iPad (iOS 8.3 → 10.2.x):
    1. Öppna Inställningar"
    2. sedan “iCloud”
    3. sedan “Foton”
  2. På din Mac (10.10.3 → 10.12.x):
    1. Starta Photos.app
    2. Klicka på menyn "Foton"
    3. Välj "Inställningar"
    4. Klicka på fliken "iCloud"

När du är klar kommer bilderna och videorna på din enhet att vara tillgängliga via iCloud.com:

Vid denna punkt, foton och videor på din andra enheter kommer att vara orörd.

Beroende på vad du försöker uppnå, du kanske eller kanske inte vill aktivera iCloud Photo Library på andra enheter.

När du aktiverar iCloud Photo Library på ytterligare anordning:

  1. Innehållet i enhetens bibliotek och vad som redan finns i iCloud jämförs.
  2. Beroende på det extra utrymme som behövs kan du behöva uppgradera din iCloud-lagring igen.
  3. Foton och videor på den enheten, men ännu inte i iCloud, kommer att börja laddas upp till iCloud.
  4. Foton och videor som redan finns på iCloud, men ännu inte på den enheten, kommer att ladda ner från iCloud.

Som en sista anmärkning är iCloud Photo Library endast tillgängligt på:

  • iPhone, iPad och iPod Touch kör minst iOS 8.3
  • Mac-datorer som kör minst OS X 10.10.3 (Yosemite)

Hoppas detta hjälper!

Lämna en kommentar