När ska du använda en monopod för fotografering?

F: När ska du använda en monopod för fotografering?

A: När det är vettigt.

Jag använder mina mycket! För för den typ av skytte jag gör är det vettigt.

Min monopod är en 7-fots Polaroid, robust nog att fungera som en vandringspersonal, men det viktigaste för min stil är vad som finns på toppen: en pistolstöd.

Jag skjuter en hel del händelser, ofta i dåligt till riktigt dåligt ljus, men ett stativ är inte praktiskt eftersom jag måste vara snabb och flexibel. Wye- eller vee-fästet eller ok på min monopod ...

  • reser aldrig någon
  • möjliggör fullständig rörelsefrihet
  • Jag kan skjuta horisontellt
  • växla till vertikalt
  • gå handhållen
  • och tillbaka, allt på kortare tid än det tar att förklara det.

Jag valde 7 ′ Polaroid för att jag är lång så det tar kameran till min ögonhöjd till och med stående bult upprätt. Vipplåsen på monopoden med tre sektioner möjliggör snabba höjdändringar; om jag använde ett stativ skulle jag behöva justera 3 ben istället för ett. Jag justerar höjden med kameran från resten; Jag ser genom vee till var linsen behöver vara, låser av den, placerar linsen i vee och jag skjuter utan att behöva göra justeringen med kamerans vikt som kämpar mot mig.

Jag använder absolut ett stativ när det är vettigt, långa exponeringar och sådant, men jag föredrar verkligen att hålla i handen, men jag är också en skarp freak så att ha extra stabilitet är alltid en välsignelse.

Inomhusflaggfotboll, hemskt ljus, snabb action, behövde vara uber-flexibel ...

Händelse, "tillgängligt mörkt", enorm folkmassa så att använda ett stativ var uteslutet ...

I ett museum där stativ nästan alltid är förbjudna (risk för andra gäster) men jag utmanas sällan för mitt monopod ...

Makro! Vid extrem förstoring hoppar bilden så mycket att du behöver lite hjälp, men ett stativ är inte alltid den bästa lösningen.

Jag har den monopoden med mig nästan hela tiden. Det är lika viktigt som kameran. Stativet är också nästan alltid med men förblir oftast i bilen. Skjuter flaggfotbollsmatchen Jag arbetade med två kroppar med överlappande zoom, båda runt halsen. Jag kunde stänga av från det ena till det andra, gå vertikalt, horisontellt, handhållet, om och om igen i timmar, medan jag gick på sidlinjen, in i ändzonerna ... Ett stativ skulle ha varit en opraktisk hinder; min monopod är inte.

Lämna en kommentar