Om den pensionerade amerikanska marinens SEAL-befälhavare Jocko Willink vaknar klockan 4:30 varje morgon och tweeter ett foto av hans armbandsur, vilken tid går han då och lägger sig på natten?

Där är det.

Jockos klocka - varje morgon (och hans stora, håriga handled).

Folk frågar mig, "Hur blir jag tuffare?"

VAR TÖRRARE.

"Hur kan jag vakna tidigt på morgonen?"

VAKNA TIDIGT.

"Hur kan jag träna konsekvent varje dag?"

ARBETA KONSEKVENT VARJE DAG.

"Hur kan jag sluta äta socker?"

Sluta äta socker.

Du kan till och med kontrollera dina känslor: "Hur kan jag sluta sakna den tjejen eller killen eller den som släppte upp mig?"

Sluta sakna dem.

Du har kontroll över ditt sinne. Du måste bara hävda det.

Lättare sagt än gjort, eller hur?

I sin senaste bok, Lärjunga är lika med frihet: Fälthandbok (mina viktiga avhämtningar och sammanfattning av boken) Jocko berättar när du ska lägga dig om du vill vakna tidigare:

När du går och lägger dig klockan 10 och vaknar klockan 5 på morgonen får du solida sju timmar. Gå och lägg dig kl 9:55 och du kan stå upp kl 4:55, ändå få dina sju timmar och stå upp inför fienden. Försök. Om du står upp och går ut ur sängen klockan 4:55 sover fortfarande en stor majoritet av världen. Det är du inte. Du håller på att komma efter det. Världen är din när du är uppe inför fienden.

Jocko själv säger ofta i intervjuer att han är genetiskt kopplad med förmågan att fungera extremt bra utan mycket sömn. Han kan överleva på 5-6 timmars sömn per natt inga problem. Så han somnar runt 10–11.

[Ansiktet på en man som vaknar klockan 4:30 varje morgon]

Efter läsning Disciplin är lika frihet: fältmanual, Jag började vakna klockan 4:30 (och somna runt kl. 9), jag har tyckt att det är otroligt givande och det har gett min produktivitet en fantastisk boost.

Du kommer aldrig att bli mer produktiv än det första på morgonen. Ditt arbete kommer flyger av.

Det är absolut värt det - men du måste gå och lägga dig tidigare om du vill göra det konsekvent.

Som Jocko säger:

Världen är din när du är uppe inför fienden.


Vill du veta Jockos bästa råd?

Hur man kommer efter det - Jocko Willink | Offentliga mentorer

Lämna en kommentar